{ "title": "Kağıtta Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/kagitta-kek.JPG", "date": "20.01.2024 05:10:31", "author": "Taliye", "article": [ { "article": "
Kağıtta kek, özel misafirler için yapılabilecek çok hoş kek tariflerinden bir tanesidir. İlk bakışta görsellik olarak gözleri doyuran kâğıtta kek, şık görüntüsünün ardından lezzeti ile de mideleri şenlendirecektir. Özellikle çocukların hoş hoşuna gidecek kâğıtta kekler, misafirlerinizin de ilgisini fazlasıyla çekecektir. Bu kek tarifine davet masalarınız da yer verebilir ve misafirlerinize inanılmaz bir lezzeti tanıtabilirsiniz.

Kağıtta Kek için malzemeler
Üzeri için
Not; eğer isterseniz kâğıtta kek yaparken hamurun yarısını ayrı bir kabın içerisine alabilir ve üzerine kakao ekleyebilirsiniz. Genelde iki renkli kek tariflerinde uygulanılan bu yöntemi bu tarif için de yapabilirsiniz. Hatta yarısının içerisine çikolata damlaları, meyve dilimleri veya farklı krema sosları hazırlayarak kâğıtta kek alternatiflerini değerlendirebilirsiniz.

Kağıtta Kek Nasıl Yapılır?

Kağıtta kekimizin yapılışına başlamadan önce fırını 175 dereceye getirelim ve ısınmasını sağlayalım.

Derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine esmer şekeri, toz şekeri, unu, kabartma tozunu ve tuzu ilave edip bu unlu malzemeyi iyice karıştıralım. Arkasından ayrı bir kâse alalım ve içerisine bir su bardağı sütü ekleyelim. Sütümüzün yanına portakal suyu ile portakal kabuğu rendesini de alıp güzelce karıştıralım. Daha sonra sıvı karışımın içerisine vanilya ve eritilmiş tereyağını ilave edip karıştırma işlemine devam edelim.

Önceden hazırladığımız unlu malzemeyi portakal suyunun bulunduğu karışımın içerisine ilave edelim ve karıştırma işlemine hiç ara vermeden devam edelim.

Kağıtta kekler için hamurumuz hazır hale gelmiştir. Şimdi sırada keklerin yerleştirilmesi ve pişirilmesi var. Bunun için pişirme kâğıtlarının içerisini küçük bir fırça ile yağlayalım ve ardından kâğıtları muffin kalıplarının içerisine yerleştirelim. Eğer muffin kalıplarının içerisine kâğıtları yerleştirmez isek pişerken yayılır ve hamurlar fırınınızın içerisine dağılır.

Kalıpların içerisine önceden hazır hale getirdiğimiz kek hamurundan kalıbın yarısına gelecek şekilde yerleştirelim. Kalan hamuru da diğer kâğıtlara bölüştürüp fırın tepsisinin üzerine dizelim. 175 derecede olan ve önceden ısıttığımız fırının içerisine kâğıtta keklerimizi gönderelim ve pişmesi için 25 ya da 30 dakika bekletelim. Keklerimiz pişince fırından alalım ve kalıpların içerisinden kekleri çıkarmadan soğutalım. Soğumuş olan keklerimizin üzeri için krema malzemelerini çırpalım ve krem haline gelince kâğıtta keklerimizin üzerine sıkalım. Bu aşamada krem şanti torbası kullanmanızı tavsiye ederiz. Üzerleri süslenmiş olan kâğıtta keklerimizi servis için sunum tabaklarına alabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }