{ "title": "Kakaolu Cevizli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/kakaolu-cevizli-kek.jpg", "date": "19.01.2024 16:46:53", "author": "Kutulmuş", "article": [ { "article": "Kakaolu Cevizli Kek, Kek Çeşitleri arasında en fazla beğenilip, Yapılan kek seçeneğidir. İçerisine katılan cevizin vücuda faydaları çok fazladır. Pratik olan bu kek hemen hemen her misafire yapılmaktadır. Çocuklarında büyük bir beğeni ile tükettikleri bu kekin görselliği de oldukça beğenilmektedir. Canı tatlı çekenler için çabukça yapabilecekleri bir tariftir. Bayatlaması halinde kremşanti sürülerek bambaşka bir tatlı haline getirilebilir. Misafir geleceğini son dakikada öğrenen ev sahipleri için önerilir. Yapılışı ve pişme süresi oldukça kısadır. Saklama koşulları en kolay olan tatlılardan bir tanesidir. Buzdolabının dışında kapaklı bir kapta olması şartı ile 2 gün muhafazası mümkündür. Derin dondurucuda saklanabilmektedir. Yemeklerden sonra da tatlı olarak yenilebilir. Akşam çaylarının yanında tüketilebilecek lezzetli bir kek seçeneğidir.

Kakaolu Cevizli Kekin Besin Değeri
Kakaolu Cevizli Kek malzemeleri
Kakaolu Cevizli Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kabın içerisine ilk olarak yumurtalar ve şeker konulmalıdır. Mikser ile malzeme 9 dakika kadar çırpılmalıdır. Çırpılan yumurta ve şeker karışımının içerisine sıvı yağ ve süt ilave edilir. İlave edilen malzemelerde yaklaşık olarak 3 dakika çırpılır. Farklı bir kabın içerisine un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenip, sıvı karışıma ilave edilir. Kuru malzemenin ilave edilmesinin ardından karışım 3 dakika daha çırpılır. Çırpma işlemi tamamlanmış olan kek hamurunun içerisine son olarak cevizlerde ilave edilir ve kaşık yardımı ile cevizler fazla hasar görmeyecek şekilde yavaşça karıştırılır. Pişmeye hazır hale getirilen kek hamuru, tabanına yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisinin içerisine dökülür. Kek hamuru tepsi içerisine iyice yayılır. Kekin daha fazla kabarmasını sağlayacak olan işlem şu şekilde yapılmalıdır. Kekin bulunduğu tepsi ya da kek kalıbı, yerden 2 santim yukarıya kaldırılarak yavaşça yere bırakılır. Bu işlem birkaç defa daha yapıldığında kek hamurunun içerisinde bulunan hava dışarıya çıkmış olur. Havası çıkarılmış olan kek hamuru beklenilenden daha da fazla kabaracaktır.

Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına kek hamuru koyulur. Kekin pişmesi süresi yaklaşık olarak 45 dakikadır. Öneri, Kekin çok daha fazla kabarmasını arzu edenler için, kekin pişirilmekte olduğu fırının kapağının açılmaması gerekmektedir. Eğer kek pişirilirken fırının kapağı açılacak olur ise kabarmış olan kek geri sönecektir. Pişme süresini tamamlamış olan kek, bir kürdan yardımı ile kontrol edilmelidir. Son kontrolleri de yapılan kek pişmiş demektir. Pişen keki dinlenmesi ve soğuması için oda sıcaklığında 20 dakika boyunca bekletmek gerekmektedir. Eğer kek sıcak iken dilimlenecek olur ise o zaman kek hamur olacaktır. Kekinizin hamur olmasını istemiyorsanız keki mutlaka 20 dakika kadar soğumaya bırakınız. Dinlenmiş ve soğumuş olan Kakaolu Cevizli Kek Servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }