{ "title": "Kakaolu Sade Kek Tarifi", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/kakaolu-sade-kek-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 09:53:22", "author": "Ergincan", "article": [ { "article": "
Kakaolu Sade Kek Tarifi, klasik kek tarifleri arasında yer alır. Kakao ve sade kekin karışımı olan bu tarif her an elinizin altında olmalıdır. Çok bilinen bir kek çeşidi olmasına rağmen, kimi zaman kurabiye, bitince kek olarak sütlü tatlı gibi sırasıyla, yerini mutfaklarda alıyor. Kakaolu sade kekimizin, kesildiğinde ortaya çıkan iki renkli hali hem sade hem çikolata, tadıyla pürüzsüz yapısı ile yumuşacık olarak, ağzınıza damak lezzeti sunuyor. Şekerini azaltıp çoğaltmak sizin elinizde. Kakaolu hamurunu çok, sade hamurunu ise az yapabilirsiniz. Ters işlem uygulamış olursunuz. Damak zevkinize göre ayarlamak sizin tercihinize kalmış, hatta kakaolu karışımın içine, fındık kırıkları da ilave edebilirsiniz. Şimdi kekimizin tarifine başlayabiliriz.

Kakaolu Sade Kekin Malzemeleri
Kakaolu Sade Kekin Nasıl Yapılır?

Kabımızı alıyoruz içine, 3 adet yumurtayı (Yumurtalar oda sıcaklığında olacak ya da dolaptan çıkarınca ılık suda biraz bekletin) ve şekerimizi, kabımızın içinde mikserle iyice şekerler eriyene dek çırpalım. Yaklaşık 7-8 dakika kadar, karışımın içine sıvıyağını, sütü ve yoğurdu ekleyip, biraz daha çırpalım. İçine unumuzu, kabartma tozumuzu, ekleyip ve bir kaşık yardımıyla topaklanma olmasın diye, karıştıralım. Hazırladığımız karışımımızı, ikiye ayıralım. Yarısına kakao ve 1 yemek kaşığı sütü ekleyip, karıştıralım. (Kıvamları eşit olsun ki kakaolu hamur çökmesin) Yağladığımız ve unladığımız kalıbımıza istediğiniz gibi karışımları paylaştırabilirsiniz. (Çatalla karıştırarak şekiller verebilirsiniz) Önceden ısıttığımız 150 derecelik fırınımıza 45 dakika pişirelim. (Kürdan yardımı ile batırıp, çıkardığımızda eğer kürdan da kek karışımı kalmazsa yani kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir) Bir tavsiye verelim sizlere, eğer mutfağınızda pudra şekeri varsa, çok az dökün. Hem görünüş olarak güzel oluyor hem tadı da çok fazla tatlı da olmaz. Severek yapacağınız, kekimizin tadı ve lezzeti servise hazırdır, misafirlerimize çay saatinde ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }