{ "title": "Kalıp Kek Tarifi", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/kalip-kek-tarifi(1).jpg", "date": "20.01.2024 10:08:40", "author": "Rehavi", "article": [ { "article": "
Kalıp kek tarifi, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olan kekinizi kalıpta yapmaya ne dersiniz? Yumuşacık bir tat bu lezzeti mutlaka denemelisiniz. Üzerindeki çikolata sosu ile pastayı aratmayacak bir lezzet.

Kalıp Kek Tarifi Malzemeleri
Üzeri için
Kalıp Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kalıp kek tarifimizi hazırlamak için kullanacağımız bütün malzemeleri önceden oda sıcaklığında bekletiyoruz. İlk önce yumurtalarımızı teker teker kırarak kekimize başlıyoruz. Çukur bir kabın içine kırdığımız yumurtalara şekerimizi eklemeden 2- dakika kadar mikser ile çırpıyoruz. Daha sonra üzerine toz şeker ekleyerek köpürene kadar çırpıyoruz. Toz şeker yumurtaların içinde eridikten sonra 1 yemek kaşığı oda sıcaklığında beklettiğimiz margarini ilave ediyoruz. Ardından sütü ve sıvı yağı ekliyoruz.

Kuru malzemelerimiz un, kabartma tozu ve vanilyayı ayrı bir kabın içine birlikte eleyerek kaşık ile karıştırıyoruz. Elediğimiz unlu malzemeleri sıvı karışımın içine yavaş yavaş ilave ederek çırpma işlemine devam ediyoruz. Kalıpta kek hamurumuzun homojen bir şekilde karıştığından emin olana kadar karıştırıyoruz. Artık kalıpta kek hamurumuz pişmek için hazır hale geldi. Kullanacağımız kalıbı katı yağ ile yağlıyoruz. Boza kıvamı alan kek harcımızı kalıbımıza dökerek eşit şekilde yayılmasını sağlıyoruz.

Fırınımızı önceden 180 dereceye ayarlıyoruz ve kalıbımızı fırına sürüyoruz. Kekimiz 45 dakika içinde pişecektir. Kekimiz pişerken üzerine dökeceğimiz çikolata sosunu hazırlamaya başlayalım. Ufak bir tencerenin içine toz halinde olan bir paket çikolata sosunu dökerek üzerine 1 su bardağı süt ekleyelim ve kısık ocakta koyulaşıncaya kadar karıştıralım. Kıvam alan sosumuzun altını kapatalım. Kekimizi fırından almadan önce pişip pişmediğini test ediyoruz ve pişen kekimizi fırından alarak oda sıcaklığında 15 dakika kadar soğumasını bekliyoruz. Soğuyan kekimizi kalıbı ters çevirerek servis tabağına çıkarıyoruz. Hazırladığımız çikolata sosunu biraz ılıdıktan sonra servis tabağına çıkardığımız kekimizin üzerine döküyoruz. Çikolata sosunun üzerine Hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Kalıp kek tarifi bu aşamadan sonra servisi için hazır. Dilimleyerek servise sunabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }