Kap kek, dilimlenme sorunu olmadı için rahatlıkla tüketilebilen ve değişik çeşitleri ile kendine herkesi hayran bırakan bir kek çeşididir. Kap kek tariflerine göz attığımızda karşımıza ilk çıkan örnekler vanilya soslu, çikolatalı pudingli, meyveli, renkli gıda boyalı ve dondurmalı olarak sıralanmaktadır. Ancak her kap kekin kendine has tadı olsa da sunum tercihi genelde aynı olmaktadır.
Kap kek için gerekli malzemeler
Keki için
200 gram toz şeker veya esmer şeker
200 gram un
1 paket kabartma tozu
120 ml yoğurt
1 çorba kaşığı vanilya esansı
2 tane yumurtasının sarısı
120 gram tereyağı
Kreması için
130 gram bitter çikolata
120 gram tereyağı
100 gram pudra şekeri
Kap Kek nasıl yapılır?
Kap keklerimizin yapılışına öncelikle kuru malzemeleri bir karıştırma kabına alarak başlıyoruz. Bunun için, un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kabın içerisine alalım ve kaşıkla güzel bir şekilde karıştıralım. Bu aşamada kaşığı bırakalım ve bir tane çırpma teli alalım. Ardından karışımın içerisine toz şekeri ilave edelim ve tel ile karıştıralım.
Şekerin arkasından karıştırma kabının içerisine oda sıcaklığında beklemiş olan tereyağını ve yumurtaları ile edip mikser ile karıştırma aşamasına geçelim. Vanilya esansı ile hamurun içerisine yoğurdu ekleyelim ve son kez hamurunu karıştıralım. Bütün karışım homojen bir kıvam aldıktan sonra kap kek kaplarını, kap kek tepsinin içerisine yerleştirelim.
Hazır hale gelmiş olan kap kek hamurunu kalıpların içerisine bir dondurma kaşığı ile alıp yerleştirelim. Hamurları kalıplara yerleştirdikten sonra önceden ısıtılmış olan fırının içerisine gönderelim ve 180 derece ayarda 20 dakika kadar pişirelim. Kek istenilen kıvamda piştikten sonra kekleri fırından alalım ve oda ısısında soğuması için bekletelim.
Kap kekler soğurken biz de bu arada kremasını hazırlayalım. Kreması için çikolatayı benmari usulü eritelim ve tereyağı ile bir kabın içerisine alalım. Ardından bu ikilinin yanın pudra şekerini ilave edelim ve krema haline gelecek şekilde karıştıralım. Hazır hale gelmiş olan kremayı bir sıkma torbasının içerisine alalım ve soğumuş olan kap keklerin üzerine sıkalım. Kap kekleri süsledikten sonra servis tabaklarına alalım.