{ "title": "Kayısılı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/kayisili-kek.jpg", "date": "19.01.2024 09:41:43", "author": "Hürü", "article": [ { "article": "
Kayısılı Kek, bu mükemmel lezzetli kayısılı kek tarifine asla hayır diyemeyeceksiniz. Bundan sonra sık sık, deneyeceğiniz kayısılı kek tarifidir. Kek yaparken herkesin temennisi, kabarık ve daha fazla leziz olmasıdır. Ayrıca, kayısı hakkında biraz bilgi verelim. Kayısı, yaz mevsiminin en vazgeçilmeyen meyveleri arasındadır. Kayısı, her derde deva bir meyvedir. Tok tutmasıyla vazgeçilmeyen bu meyve, diyet yapanların tercih ettiği meyvelerden biridir. İçerisinde A, B, C, P vitaminleriyle, bol miktarda Demir bulunur ve mineraller açısından da zengin, magnezyum, kalsiyum, fosfor, kükürt, bakır, krom ve manganez mineralleri açısından zengin olan kayısının şifası da çoktur. Kayısı çiğ olarak yenebildiği gibi, kurutularak, suyu çıkarılarak, hoşafı, reçeli ile marmelat yapılarak da tüketilebilir. Ayrıca kayısının diğer özelliği, cilt bakımında da kozmetik ürünlerde de kullanılmaktadır. Çok leziz olmasıyla beraber bir yaz ayı meyvesidir. Gelelim kayısılı kekimize, kolaylıkla hazırlayabileceğiniz ve lezzetini de aldıktan sonra bir daha vazgeçemeyeceğiniz bu kekimizi kesinlikle kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. Enfes olan kekimizin tarifine başlayabiliriz.

Kayısılı Kek Tarifinin Malzemeleri
Kayısılı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Kekimize başlarken, ilk olarak kayısılarımızı iyice yıkayıp, suyun içerisinde 10 dakika kadar haşlayalım. Etrafını kelepçeli kek kalıbımızın her tarafını, özellikle de yan kısımlarına doğru yağlayarak, hafif un serpiştirelim. Haşlamış olduğumuz kayısılarımızın suyunu süzerek, kabımızın altına dizerek, üzerine de şeker ilave edelim. Ardından ceviz içlerimizi ve fındıklarımızı alarak, kayısıların üzerine serpebiliriz (Dilerseniz tarifimizi, mürdüm eriği veya şeftali ile de yapabilirsiniz) Yeni bir karıştırma kabı alarak, içerisine eritilmiş margarini, şekeri, yoğurdu ve yumurta ekleyip, iyice karıştıralım. Ardından kabartma tozunu, vanilyayı ve unu da (Elenmiş) ilave edelim. Limon suyumuzu da ekleyip, hamurumuz pürüzsüz olacak şekilde karıştıralım. Hazırladığımız harcımızı kayısılarımızın üzerine dökebiliriz. Ancak kayısılarımızın şekillerini bozmadan yavaş, yavaş dökelim. Fırınımızı önceden kısık ateşte olmak suretiyle fırınımızı ısıtalım. Fırınımızın ayarını da 160-170 ısı derecesine getirerek, kekimiz fırın yolculuğuna başlayabilir. Kekimizin pişip pişmediğine bakmak için bir kürdan yardımı ile kontrol yapabiliriz. Pişen kekimizi, fırınımızdan alarak, dinlenmeye bırakmalıyız. Kekimizi, dinlendirdikten sonra kalıbımızı yavaş bir şekilde ters, düz yaparak, servis tabağımıza alabiliriz. Hazır olan kekimizi, dilimleyerek gelecek olan misafirlerimize rahatlıkla sunum yapabileceğimiz tarifimiz çay saatinize hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }