{ "title": "Kek Kurabiyesi", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/kek-kurabiyesi.JPG", "date": "23.01.2024 03:21:27", "author": "Şahap", "article": [ { "article": "Kek Kurabiyesi, özellikle çocuklar için cazip gelebilecek bir kurabiye çeşididir. Yumuşak olması nedeni ile küçük çocuklar içinde tercih edilebilir. Çocukların beslenme çantalarına konulabilir. Doğum günü partilerinde menüye eklenebilir. Çocukları hazır gıdalardan korumak için kullanılabilir. Tatlı krizi tutanlar için pratik ve lezzetli bir seçenektir. Ara öğünlerde tüketilebilir. Günlerde menüye eklenecek kadar lezzetli ve gösterişli bir kurabiyedir. Misafirler için kolay ve pratik bir tariftir. Çayların yanında hoş bir ikramlıktır. Buzdolabı dışında saklanabilir. Oda sıcaklığında ağzı kapaklı bir cam kavanozda muhafaza edilmelidir. Buzdolabında 5 gün saklanabilir. Derin dondurucu bölümünde 4 ay kadar saklanabilir.

Kek Kurabiyesi Besin Değeri
Kek Kurabiyesi malzemeleri
Kek Kurabiyesi Üzeri için
Kek Kurabiyesi Nasıl Yapılır?

Bir çırpma kabının içerisine yumurta ve toz şeker konulur. Mikser ile yaklaşık olarak 10 dakika çırpılır. Çırpma işlemi sürerken, karışıma süt ve sıvı yağ eklenir. Eklenen malzemelerin ardından çırpma işlemi 3 dakika devam ettirilir. Çırpma işlemi tamamlandığında mikser kapatılır. Kabın içerisine un, kabartma tozu, vanilya ve kakao ilave edilir. Elle karışım iyice yoğrulur. Ele yapışmayacak kıvam yakalandığında kurabiyelerin kıvamı da olmuş demektir. Yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisinin içerisine kurabiye hamurları şekillendirilir ve sıralanır. En ideal büyüklük misket limon boyutunda olmalıdır. İsteğe bağlı olarak şekillenen hamurlar, fırın tepsisinin içerisine, aralarında 2 şer santim kalacak şekilde sıralanmalıdırlar. Bu kurabiye Diğerlerinden farklı olduğu için kabaracaktır. Belirli aralıklar bırakılmaması halinde, pişmiş olan kurabiyeler birbirlerine yapışabilir. Kurabiyeler önceden ısıtılmış olan 190 derecedeki fırına koyulur. Yaklaşık 40 dakika kadar pişirilir. Pişme işlemi tamamlanmış olan kurabiyeler, soğumaları için bir kenara alınır.

Kurabiyeler soğurken derin bir tencere orta harlı ateşteki ocağa koyulur. Tencerenin içerisine 2 su bardağı sıcak su ilave edilir. Tencerenin içerisine ısıya dayanıklı bir kap oturtulur ve bu kabın içerisine bitter çikolatalar konur. Benmari usulü eritilen çikolataların içerisine krema ilave edilir ve bu esnada sürekli karıştırılır. Eriyen çikolatalar kurabiyelerin üzerine dökülür. Çikolata sosunun kek üzerinde bir müddet soğuması beklenir. Soğuyan sosun üzerine renkli şekerler sıralanır. İsteğe bağlı olarak, şeker kullanmak istemeyenler için dövülmüş ceviz, fındık, Hindistancevizi de önerilebilir. Kek kurabiyesi servise hazırdır.
Afiyet olsun.

" } ] }