{ "title": "Kepekli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/kepekli-keka.jpg", "date": "20.01.2024 20:03:52", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Kepekli kek, Pasta, börek veya tatlı bence kimsenin vazgeçemeyeceği yiyeceklerden bir tanesidir. Büyük veya küçük herkesin severek yediği yiyeceklerdir bunlar. Pasta veya börek diyet yapanların, sağlıklı beslenenlerin veya sürekli spor yapıp kendine dikkat edenlerin bile vazgeçemediği gıdalardan biridir. Ben de sizlere sağlıklı beslenenlerin bile rahatça yiyebileceği bir kek tarifi vereceğim. Eminim bu tarifi herkes çok sevecek ve sürekli yapıp yemek isteyecektir. Öyle ise şimdiden kolay gelsin.

Kepekli kek için gerekli malzemeler
Kepekli kek adını duyanların aslında birden suratları düşebilir. Ancak ben sizlere vereceğim tarifin içerisinde tarçın ve elma olduğu için yemeden bile kokusu sizi doyuracaktır. Kek için ilk olarak klasik olarak şeker yumurtayı bir kabın içerisine alın. Şeker ve yumurtayı iyice çırpın. Rengi beyaz olana kadar çırptıktan sonra sütü ve zeytinyağını ekleyip bir kaşık veya spatula yardımı ile karıştırın. Bu bölümde mikser kullanmayın. Eğer kullanırsanız kekin hamuru sönecektir. Daha rendelenmiş elma, çekilmiş ceviz ve tarçını ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. En son olarak ise ununu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Yavaşça karıştırın ve tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Daha sonra yağlı kâğıt sermiş olduğunuz kabın içerisine kek hamurunu boşaltın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yarım saat kadar bir sürede pişirin. Kekinizin piştiğinden emin olduktan sonra çıkarın ve soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }