{ "title": "Kolay Sütsüz Kek Tarifleri", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/Kolay-Sutsuz-Kek-Tarifleri-26.jpg", "date": "20.01.2024 11:06:28", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "
Kolay Sütsüz Kek; bu tarifimiz de kolay ve masrafsız kek tariflerimiz arasındadır. Acil bir durumda pastasız kalmamak için evde her an bulunan malzemeler ile rahatlıkla yaparak sevdiklerinize sıcak bir çayla ikram edebilirsiniz.

Kolay Sütsüz Kek Malzemeleri
Kolay Sütsüz Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle kolay sütsüz kek tarifimize oda sıcaklığında beklettiğimiz yumurtaları çırpma kabına alarak başlayalım. Yumurtamızı iyice çırptıktan sonra üzerine toz şekeri ekliyoruz ve köpük, köpük kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından köpüren karışıma sıvı yağ, su ve portakal kabuğu rendemizi de ilave ederek çırpma işlemine devam ediyoruz. Bu aşamadan sonra unumuzu, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir kâsenin içine eleyerek ilave ediyoruz ve kaşık yardımıyla güzelce karıştırıyoruz. Karıştırdığımız bu kuru malzemelerimizi yumurtayla hazırladığımız sıvı karışımın üzerine ekleyerek koyu ve özlü bir hamur elde edene kadar çırpmaya devam ediyoruz.

Katı yağ ile kekimizi pişireceğimiz kalıbımızı güzelce yağladıktan sonra un serpiştirerek her tarafını unluyoruz. Fazla unu silkeliyoruz ve daha sonra hazırladığımız sütsüz kek harcımızı yağladığımız kalıbımıza boşaltıp, harcın düzgün bir şekilde yayılması için iki elimizin ortasında kalıbımızı sallıyoruz.

Fırınımızı 175 derece önceden ısıtarak kekimizi pişmesi için fırına sürüyoruz. 45 dakika gibi bir sürede pişiriyoruz. İlk yarım saatlik sürede fırınımızın kapağını açmamaya özen gösterelim çünkü kabaran kekimiz söner. Kekimizi pişmiş mi kontrol ederek fırından çıkarıyoruz. Oda sıcaklığında 10 dakika kadar bekletiyoruz ve sütsüz kekimizi servis tabağına ters çevirerek çıkartıyoruz. Artık dilimlere keserek ikram edebiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }