{ "title": "Kuru Üzümlü Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/kuru-uzumlu-kek.jpg", "date": "20.01.2024 03:45:21", "author": "Tacik", "article": [ { "article": "Kuru Üzümlü Kek, tatlı sevenler için tavsiye edilebilir. Misafir sofraları için pratik ve lezzetli bir seçenektir. Atıştırmalık olabilir. Çocuklar için doyurucu ve içerisinde bulunan kuru üzümler sayesinde faydalı bir kektir. Kekin içerisinde bolca kullanılmakta olan kuru üzümün vücuda çok sayıda faydaları bulunmaktadır. Kuru üzüm, iyi bir kan yapıcıdır. Vücuda zindelik verir. Kilo alamayan çocuklar için ve yetişkinler için önerilebilir. Karaciğere çok iyi gelmektedir. Kuru üzümün içerisinde ağrı kesici maddeler bulunmaktadır ve bu maddeler aynı zamanda eklem romatizmalarına iyi gelmektedir. Bu lezzetli ve faydalı kekin saklama koşulları da önemlidir. Buzdolabı dışında saklanacaksa, kapaklı bir kap içerisinde en fazla 2 gün saklanmalıdır. Buzdolabında ise yaklaşık 5 gün boyunca saklanabilmektedir. Derin dondurucuda uygun saklama koşulları sağlanırsa 3 ay muhafaza edilebilmektedir.

Kuru Üzümlü Kekin Besin Değeri
Kuru Üzümlü Kek malzemeleri
Kuru Üzümlü Kek Nasıl Yapılır?

Kekin hazırlanışına ilk olarak kuru üzümlerin yıkanması ve kurulandıktan sonra unlanması ile başlanmalıdır. Derin bir kabın içerisine ilk olarak yumurtalar ve toz şeker konulmalı, mikser ile 6 dakika kadar çırpılmalıdır. Çırpılan karışıma önce süt ve ardından sıvı yağ eklenmelidir. Karışım 2 dakika boyunca çırpılmalı ve karışıma limonun suyu, rendelenmiş olan kabuğuna ilave edilmelidir. Bu işlemin ardından ayrı bir kap içerisinde elenerek hazırlanmış olan un, vanilya, kabartma tozu da eklenip 2 dakika daha çırpılmalıdır. Kekin son malzemeleri olan dövülmüş ceviz ve yıkanıp kurulandıktan sonra unlanmış olan kuru üzümde eklenir. Teflon tabanlı veya yapışmaması için kullanılacak olan yağlı kâğıt serilmiş olan fırın kabının içerisine, kek hamuru iyice serilmelidir. Hamurun içerisinde kabarmamasını sağlayacak olan hava alınmalıdır.

Havanın alınması için yapılacak olan işlem, tepsiyi yerden 2 santim havaya kaldırıp yere yavaşça bırakmak olacaktır. Böylece kekin karıştırılma esnasında içerisine girmiş olan hava dışarı çıkacak, kek bu işlemden sonra daha da fazla kabaracaktır. Önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırına kek ilk olarak alt kata, sonrasında ise orta kata konulmalı, yaklaşık 45 dakika pişirilmelidir. Kekin pişip pişmediğini allamak için, bir kürdan alınıp kekin ortasına batırılmalıdır. Eğer kürdan kekin içerisinden kuru olarak çıktı ise kek tam olarak pişmiş demektir. Pişen kekin servisinden onca 20 dakika dinlendirilmesi gerekmektedir. Dinlemiş olan Kuru üzümlü kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }