{ "title": "Limonlu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/limonlu-kek.jpg", "date": "20.01.2024 02:37:34", "author": "Betül", "article": [ { "article": "
Limonlu kek, limon yemeklerde, çorbalarda kullanıldığı gibi kek yapımında da kullanılmaktadır. Limonun vücuda birçok faydası vardır. Keklerinize limonun müthiş aromasını ilave ederek harika kekler hazırlayabilir, misafirlerinize çay ile servis yapabilirsiniz. Limonun faydalarını bilmeyen yoktur. Bağışıklık sisteminden enfeksiyon hastalıklara kadar birçok faydası vardır. Ayrıca lif bakımından da oldukça zengindir. Limonu kek yapımında kullanarak olumlu etkilerinden yararlanmak mümkündür.

Limonlu Kek Malzemeleri
Limonlu Kek Nasıl Yapılır?

Limonlu kekimizin çok güzel sonuçlanabilmesi için kullanacağımız tüm malzemeleri 4-5 saat kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz. Limonlu kekimize tereyağımızı çukur bir kabın içine alarak başlayalım. Çukur kaba aldığımız tereyağımızı 3-4 dakika kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz. Ardından çırptığımız tereyağının üzerine toz şekerimizi ekleyerek karışım krema kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz. Ardından karışımın içine 5 adet yumurtamızı teker teker ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.

Kuru malzemelerimizi hazırlamak için, öncelikli olarak unumuzu eleyerek geniş bir kaba alıyoruz. Unumuzun içine kabartma tozu, vanilya ve bir tutam tuz ilave ettikten sonra kaşık yardımı ile harmanlıyoruz. Ardından limonumuzu yıkayarak kabuğunu unlu malzemelerimizin üzerine rendeliyoruz. Kuru malzemelerimizi daha önce hazırladığımız yaş malzemelerin içine ilave ederek bütün malzemelerimizi mikser yardımı ile 1-2 dakika kadar çırpıyoruz. Bir kahve fincanı kadar limon suyu sıkıyoruz ve karışıma ilave ederek mikser ile hızlı bir şekilde harcımıza yediriyoruz.

Kek hamurumuz artık hazır hale geldi. Kekimizi pişireceğimiz kelepçeli kalıbımızı yağlı kâğıt ile kaplıyoruz. Yağlı kağıdımız yoksa kelepçeli kalıbımızı katı yağ ile yağlayarak her tarafına un serpiştiriyoruz. Kalıbımızdaki fazla unu silkeleyerek hazırladığımız limonlu kek harcını kalıbımıza güzelce döküyoruz ve yayılmasını sağlıyoruz. Kek hamurumuzu önceden 190 derecede ısıttığımız fırınımıza sürerek yaklaşık yarım saat kadar pişiriyoruz. Kekimizi fırından almadan önce mutlaka pişip pişmediğini kontrol etmek için tam ortasına kürdan batırıyoruz. Batırdığımız kürdana hamur bulaşmazsa kekimiz pişmiş demektir. Yarım saat kadar pişirdiğimiz limonlu kekimizi fırından alarak oda sıcaklığında 20 dakika kadar soğutuyoruz.

Kekimizin soğuma aşamasında üzeri için kullanacağımız sosumuzu hazırlamaya başlıyoruz. Limonlu kekimizin sosu için 1 su bardağı pudra şekerini çukur bir kabın içine alıyoruz ve üzerine bir fincan kadar limon suyu ilave ediyoruz. (Limon suyu taze sıkılmış olmalıdır.) Çatal ile sosumuzu iyice karıştırdıktan sonra soğuyan limonlu kekimizin üzerine döküyoruz. Limonlu kekimiz bu aşamadan sonra servis için hazır hale gelmiş demektir. Artık dilimleyerek servis edebiliriz.

Limon suyu ve limon kabuğu kullanarak hazırladığımız limonlu kek besleyici değeri yüksek olan bir kek tarifidir. Çocuklarınızın ve sevdiklerinizin beslenmesine katkıda bulunmak için limonlu kek hazırlayabilirsiniz. Limonun mayhoş tadı ile harika bir lezzete ulaşmak bu kek tarifi ile mümkün olacak. Limonun sindirime yardımcı olma özelliği ile mide yanması, şişkinlik hissini azaltma gibi bir özelliği de vardır. Ayrıca limon kalp, beyin ve sinir işlevleri açısından oldukça yararlıdır. Limonu tek başına tüketemeyenler için bu kek tarifi adeta bir sağlık kaynağı olacaktır.

Kendinizi stresli hissediyorsanız ya da gergin bir gün yaşıyorsanız bir fincan çayın yanında bir dilim limonlu kek yiyerek stresinizi ve gerginliğinizi gidererek kendinizi daha mutlu hissedebilirsiniz.
" } ] }