{ "title": "Lokum Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/lokum-kek.JPG", "date": "21.01.2024 19:53:29", "author": "Yıldıralp", "article": [ { "article": "
Lokum kek, özel davetlerinizde rahatlıkla hazırlayabileceğiniz, ilk bakış da kek görüntüsü vermeyen ancak kesildiğin içerisinde kekinin lezzetini barındıran enfes bir lezzettir. Bu tarifi ilk tattığınızda lezzeti damağınızdan silinmeyeceği gibi sürekli yapma ihtiyacı hissedeceksiniz. Kekin damağınızda bırakan lezzetini hissettiğiniz de müptelası olmanız için hiçbir sebep yok.

Lokum kek için gerekli malzemeler

Keki için
Üzeri için
Süslemek için
Lokum Kek nasıl yapılır?

Lokum kekin yapımına başlarken ilk olarak fazla derin olmayacak ebatta bir karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurta ile şekeri ekleyip iyice çırpalım. Burada şekerin iyice erimesi kekin kolaylıkla kabarmasını sağlayacağı için önemli bir püf noktasıdır. Şeker iyice eridikten sonra köpürecektir, köpürme aşamasına geçmiş olan karışımın içerisine diğer malzemeleri de katalım ve yaklaşık 5 dakika boyunca iyice çırpalım. Kıvamı diğer kek hamurlarına oranla biraz koyu olacaktır. Kıvamını açmak için herhangi bir malzeme katmanıza gerek yok.

Kekin pişeceği fırın tepsinin içerisine güzelce yağlayalım veya işi kolaylaştırmak amaçlı yağlı kâğıt serelim ve kek karışımını tepsinin içerisine boca edelim. Tepsiyi 170 derecede ısıtılmış olan fırının içerisine gönderelim ve yaklaşık olarak 40 dakika pişirmeye bırakalım. Lokum Kek fırında pişerken fırnın kapağını açmamaya özen gösterelim. Aksi halde kekiniz kabarmaz ve pasif bir kek elde etmiş olursunuz.

Kek piştikten sonra fırının içerisinden dikkatli bir şekilde çıkartalım ve soğuması için bekletelim. Kek fırından çıkınca üzerine bir bez örtmenizde fayda olacaktır. Bu hem yumuşak olmasını sağlar hem de kekin kendini çekmesini kolaylaştırır. Kek soğurken diğer taraftan sosunu hazırlamaya geçelim.

Bir pişirme kabı alalım ve içerisine süt ile diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım. Karışımın içerisinde bulunan malzemeler karıştıktan sonra ocağın altını açalım ve sos malzemesini pişirelim. Kakaolu sos istenilen kıvama gelince ocağın altını kısalım ve bu şekilde 2 dakika kadar pişirip ocağın üzerinden tencereyi indirelim.

Hazırlanmış olan sosu soğuması için bir kenarda bekletirken soğumuş olan keki tezgâhın üzerine alalım ve kareler şeklinde keselim. Burada kekler kesilirken büyüklükleri tıpkı bir lokum boyunda olmalıdır. Lokum büyüklüğünde kesilen kekleri hafif ılımış olan çikolata sosuna batıralım ve arkasından Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına yerleştirelim ve sosunu çekmesi için buzdolabında bir müddet bekletelim. Biraz dinlendirdikten sonra lokum kekleri servis için sunum yapalım. Servis yaparken üzerlerine tekrar Hindistan cevizi serpiştirmeyi unutmayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }