{ "title": "Lokumlu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/lokumlu-kek.jpg", "date": "20.01.2024 08:56:41", "author": "Tuba Asena", "article": [ { "article": "Lokumlu Kek, Kakao ve Hindistan cevizin birleşmesiyle oluşan çok lezzetli bir kek türüdür. Kadınlar arası gün, okulda kermeslerde, doğum günleri gibi yemek davetlerinde tercih edilir. Yapımı biraz zahmetli olsa da tadı çok lezzetlidir.

Lokumlu Kek Malzemeleri
Lokumlu Kek Sosu için
Lokumlu Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kapta yumurta ve şeker çırpılır. Üzerine yağ, süt, vanilya, kabartma tozu alabildiği kadar un eklenir ve karıştırılır. Koyu bir kıvam alana kadar karıştırılır. Kek malzemelerini karıştırırken 170 derecede fırın ısıtılır ve fırın tepsisi yağlanır. Koyu bir kıvam alan kek yağlanan fırın tepsisine dökülür ve fırına konulur. Yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Pişirme esnasında arada bakıp fırın tepsilerin yönleri değiştirilir. Yönleri değiştirilirken bir bıçak yardımıyla pişmesi kontrol edilir. Pişen kek soğuması için dışarıya bırakılır ve sonra kekin üzerine dökülmesi için sos hazırlanır. Yine derin bir kapta süt, kakao ve şeker karıştırılır. Pişmiş süt olduğu için kaynatılmaz. Soğuk bir şekilde dökülür. Geniş bir kaba Hindistan cevizi dökülür. Soğutmaya bırakılan kek istenilen şekilde kesilir. İstenilen şekilde kesilen kek hazırlanan sosa batırılır ve dört bir yanı iyice Hindistan cevizine batırılır. Servis edilecek tabaklara konulur ve isteğe göre üzerine fındık veya ceviz ile servis edilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }