{ "title": "Lorlu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/lorlu-kek.jpg", "date": "21.01.2024 15:59:43", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Lorlu kek; Biz bayanların en çok kullandığı yöntemlerden bir tanesi de evde olan ile yapılan kek ve tatlı türleridir. Tıpkı yemeklerde olduğu gibi. O yüzdende bugün tarifini vereceğimiz kek de bunlardan bir tanesidir. Evdeki olan ürünlerden kek yapmak istediniz ve elinizde bir tek lor peyniri var işte bu gibi değişik malzemeler kullanılarak yapılan kek ve benzeri besinler her zaman için kadınlar tarafından kullanılır. Özellikle çocukların çok sevdiği kekleri evde yapmak her zaman için daha sağlıklı ve maliyet olarak da daha ucuzdur. Birçok anne çocuğunun hazır ürünler tüketmesinden haz etmez o yüzdende mutlaka evde kek yapımını her annenin bilmesi gerekir. Bazen de ülkemizin gelir şartlarından ötürü her zaman dışarıdan alınamayan bu tür tatlı ürünlerin evde yapılması daha uygun gelir. O yüzdende sizlere çok az malzeme ile çok güzel kek tarifleri vermeye devam edeceğiz.

Lorlu kek için gereken malzemeler
Lorlu kekin nasıl yapılır?

Kekimizi yapmaya başlamadan önce derince bir kap hazırlanır ve içerisine şeker ve yumurtalar ilave edilerek bir çırpıcı yardımı ile rengi beyaza dönene kadar çırpılır. Daha sonra içerisine tuzsuz lor peyniri portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağ ilave edilerek tekrar çırpıcı yardımı ile iyice karışıncaya kadar çırpılır. Karışım iyice özendikten sonra içerisine belirtilen tutarda un eklenerek en son vanilya, kabartma tozu ve karbonat ilave edildikten sonra çırpıcıyı açmadan bir iki çevrilir ve toz olan ürünlerin etrafa uçuşması engellenerek karışım içerisine yedirildikten sonra çırpıcı çalıştırılarak iyice homojen bir kıvam alana kadar çırpılır. Artık kek için gereken karışım hazır hale gelir ve daha önceden temizleyip hazırladığımız kek kalıbımızın içerisi iyice yağlanır. Unutmayın özellikle göbek kısmının iyice yağlanması çok önemlidir. Aksi takdirde kekimiz piştiğinde çıkarması çok zor olur.

Yağlanan kalıp içerisine hazırladığımız karışım dökülerek eşit şekilde yayılması için dairesel bir şekilde el yordamıyla kalıp çevrilerek yerleştirilir. Daha önceden 180 derecede ısınması için açtığımız fırınımıza kek kalıbı yerleştirilerek ilk on beş dakika kapak açılmadan pişmesi beklenir. Belirli şişliğe ulaşıp rengi kırmızılaşmaya başladıktan bir beş dakika sonra fırın kapağı açılarak kekimizin içerisine bir kürdan yardımı ile bakılarak pişip pişmediği anlaşılabilir. Böylelikle piştiğini anladığınız kekimizi fırından çıkartıp kek kalıbının ılıması beklenir. Kekimizin kalıbı gereken soğukluğa ulaştığında üzerine servis tabağını kapatarak ters çevrilir. Artık beş çayında misafirlerinize veya çocuklarınıza yedirip ikram edebileceğiniz bir lorlu kekiniz var.

Afiyet olsun.
" } ] }