{ "title": "Maden Sulu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/maden-sulu-kek.JPG", "date": "20.01.2024 15:14:01", "author": "Ulutekin", "article": [ { "article": "Maden sulu kek; daha önce denemediyseniz bu keki yapmanızı öneririz. Diğer kek tariflerini yapmak istemiyorsanız, farklı lezzetleri deneyerek kendinize ve sevdiklerinize hoş bir kek yapmak istiyorsanız bu tarif tam da size göre. Özel günleriniz de kabul günlerin de kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif tüm sevdikleriniz için vazgeçilmez kekler arasında hafızalar da yerini alacaktır.

Maden Sulu Kek Malzemeleri

Kek için
Maden Sulu Kek Üzeri için
Maden Sulu Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle 3 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri derin bir kapta köpük, köpük olana kadar güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra derin kabımıza 1 çay bardağı Ayçiçek yağı, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve 2.5 su bardağı unu ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Derin kabımıza 1 su bardağı maden suyu, 1 çay bardağı kırılmış ceviz, yarım çay bardağı damla çikolata, yarım çay bardağı kuru üzüm ve 1.5 çay kaşığı tarçını da eleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Daha sonra kek hamurumuzun kalıba yapışmaması için kek kalıbını güzel bir şekilde yağlıyoruz ve elde ettiğimiz kek hamurunu kalıba güzel bir şekilde döküyoruz. Daha önceden 180 dereceye ayarlamış olduğumuz fırınımıza kek kalıbımızı güzel bir şekilde yerleştiriyoruz. Yaklaşık olarak 30 dakika sonra kek pişmiş olacaktır. Kekin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açarak kontrol edebilirsiniz. Eğer kekiniz kürdana yapışmıyorsa kekiniz pişmiş demektir. Pişmiş olan keki fırından çıkararak soğuması için bir kenara koyuyoruz. Soğuması için bir kenarda beklettiğimiz kekin üzerine pudra şekeri dökerek kekimizi sunuma hazırlamış bulunuyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }