{ "title": "Magma Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/magma-kek.JPG", "date": "21.01.2024 05:36:57", "author": "Olgaç", "article": [ { "article": "
Magma Kek, Kek zamanı geldiğinde, pratik bir Magma Kek tarifidir. Görünümü de lezzeti de harika. Misafirlerinize hava atabileceğiniz değişik bir kek diyebiliriz. Hem pasta hem cheesecake benzerliğiyle de harika bir lezzet. Sizler de evinizde yavaş yavaş pişirirken, mis gibi kek kokusunu duyarken, en huzurlu anlardan biridir. Kekimizin özelliği, muhallebisiyle birlikte pişebilen çok nefis bir kek ortaya çıkar. O keki, yapacak kabiliyet hanımlardan, kokusunu ve tadını tadacak, sevdiklerinizle, misafirlerinizle, afiyetle ve muhabbetle olsun diyelim. İsterseniz Kekimizin tarifine başlayalım.

Magma Kekin Malzemeleri

Keki için.
Muhallebisi.
Sosu için.
Magma Keki Nasıl Yapılır?

Önce hanımlar, kekimizin muhallebisini pişirip, bir kenara alarak soğutalım. Daha sonra kabımıza kek için olan malzemelerimizi dökerek, bir güzel çırpalım. Kek kalıbımızın tabanına yağlı kâğıt sererek 26 cm'lik kek kalıbımıza dökelim. Soğuttuğumuz muhallebiden kaşık, kaşık, alarak kek hamurumuzun üzerine aralıklarla koyalım. Tabii muhallebi bitene kadar işleme devam edelim. İşlemimizi bitirdikten sonra kekimizi alarak soğuk fırınımızı 175 derece ısı ayarına getirerek, pişirelim. Kek hamuru aralarda iyice kabarana kadar pişirelim. Pişen kekimizi, önce oda ısısında dinlendirelim. Sonra buzdolabına alalım. Eğer vaktiniz varsa 1 gece dinlendirin. Yoksa 3-4 saat bekletebiliriz. Gelelim sosumuza, vişneleri, suyu, nişasta ve şekerimizi bir sos tenceresi ile pelte kıvamına gelene dek pişirelim. İçinden biraz vişne tanesini kenarı ayıralım. Diğerlerini de blenderden suyuyla birlikte çekip, kıvamlı bir sos elde edelim. İyice soğuyan kekimizin üzerine çukur yerlerine vişne tanelerini yerleştirelim. Üzerine kaşıkla sosu gelişi güzel magma akıyormuş gibi yayalım. İşte bu kadar, deneyin derim, pişman olmayacaksınız. 1 gün dinlenirse daha da güzel olur. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun, sağlıcakla kalın. \"Magma Kekin\" yapılışını öğrendik. En kısa sürede denemenizi dileriz.

Afiyet olsun.
" } ] }