{ "title": "Mandalinalı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/mandalinali-kek.jpg", "date": "21.01.2024 01:36:10", "author": "Yamaner", "article": [ { "article": "Mandalinalı kek, kek yapmak için birçok farklı malzeme kullanılabilir. Ceviz, kakao, havuç, ıspanak, incir, portakal, muz gibi aklınıza gelebilecek her türlü malzemeyi kullanarak, pişireceğiniz keklerle çay saatlerinize ayrı bir keyif katabilirsiniz. İşte mandalina kullanarak hazırlanan bu keki, farklı lezzeti ile özellikle kış aylarında sıkça tercih ederek pişireceğinizi düşünüyoruz. Dilerseniz kekimizi hazırlamaya başlayalım. Malum çay saatine kadar yetiştirmemiz gerekir.

Mandalinalı kek tarifi için gerekli olan malzemeler
Kekin üzerine sürmek için
Mandalinalı kek nasıl yapılır?

Kekimizin yapımına toz şeker ve sıvı yağı çırpmakla başlayalım. Malzemeleri derin bir kâsede mikserle iyice çırpınız. Daha sonra içine yumurtaları ilave ederek, çırpmaya devam edin. Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ediniz. Kekinizin kabarmasına etki edecek en önemli unsurlardan biri budur. İyice çırptığınız yağ, toz şeker ve yumurta karışımına, taze mandalina suyunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Başka bir kâsenin içinde elenmiş unu, kabartma tozunu, toz zencefili, tarçını karıştırın. Yumurtalı karışımın içine portakal kabuğu rendesini, vanilyayı, kuş üzümünü ve iri çekilmiş cevizi ilave ederek karıştırın. Hazırlamış olduğunuz un karışımını yavaş bir şekilde karışımın içine karıştırın. Bu aşamada artık mikser kullanmayın. Karıştırma işlemini tahta kaşıkla yapın. Bu şekilde kek hamurunuzdaki havanın sönmemesini sağlarsınız. Bu da kekinizin istediğiniz gibi kabarmasına yardımcı olur. Kek kalıbınızı hafifçe yağlayarak, hazırladığınız kek hamurunu bekletmeden içine dökün. Üzerine koymak için bir kabın içinde unu, yemeklik tereyağını, toz şekeri ve toz tarçını karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı kekinizi fırına koymadan önce üzerine gezdirin. Daha önceden 175 derecede ısıttığınız fırının içine kek kalıbını koyarak, kekinizi pişirmeye başlayın. Fırınınızın kapağını ilk yirmi dakika boyunca açmamanız gerekiyor. Kabarmış olan kekinizin sönmesini istemiyorsanız, bu tavsiyemize dikkat etmeniz gerekir. Kekiniz yaklaşık olarak 30-40 dakika içinde pişmiş olacaktır. Pişince fırından çıkararak, soğumasını bekleyin. Soğumadan kesmeye kalkışmayın. Kekiniz sıcakken kesilirse dağılabilir. İyice soğumuş olan keki bir servis tabağına alarak, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }