{ "title": "Mermer Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/mermer-kek.jpg", "date": "20.01.2024 07:56:31", "author": "Tunçaral", "article": [ { "article": "
Mermer Kek, Herkesin klasik bir kek tarifi vardır. Kolay kabaran tane tane dökülen bir mermer kek, yapmak istiyorsanız deneyerek özellikle tatlı ve nefis aroması elde edebilirsiniz. Nefis mermer kek tam ağzınıza layık. Ev yapımı keklerin lezzeti başka oluyor. Hele böyle kakaolu-sade kekler, daha lezzetlidir, her biri. İlk denemede başarılı olacağınız mermer kekimizin tarifinde, karıştırın, pişirin. Yarım saate hazırlar. Süslemesi, işte orada yalnız değilsiniz. Bir önceki asla sonrakine benzemeyecek. Sabah kahvesinin yanında, akşam çayının yanında, okul dönüşü çocuklarımızın tabağına her yere yakışır. Zahmetsiz, damak tadına göre mermer kek harikasıdır. Kekimizin tarifine beraber başlayabiliriz.

Mermer Kek Malzemeleri
Mermer Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle kekimize kullanacağımız bütün malzemeler oda sıcaklığında tutulmalıdır. Kabımızın içine un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip, bekletelim. Diğer taraftan başka bir kabımızın içine yumurta ve şekeri ekleyip, mikser yardımı ile en az 15 dakika çırpalım. İçine ilave olarak, süt, sıvıyağını da ekleyip, tekrar mikser ile iyice karışacak şekilde çırpalım. Bir yandan, karbonatı hazırlayalım. Karbonatımızın üzerine limon suyunu damlatarak köpüklenmesini sağlayalım, ama karışıma daha eklemiyoruz. Hazırladığımız beklettiğimiz un karışımımızı ekleyip, tahta kaşığımızla ya da spatula yardımı ile karıştıralım. Yağladığımız kek kalıbımıza karışımın yarısını dökelim. Kalan karışıma kakaomuzu ekleyip, karıştıralım. Eritilmiş gelişigüzel, kalıptaki karışımın üzerinde gezdirelim. Önce döktüğümüz beyaz kek hamurumuzun üzerine kakaolu kek hamurunu dökelim. Mermer deseni vermesi için, birkaç yerinden kaşıkla batırıp çıkartabiliriz. Fırınımızı önceden ayarladığımız, 180 ısı derecesinde 40 dakika kadar pişiriyoruz. Sonra 10-15 dakika arayla pişirip, toplam 50-60 dakikada pişirelim. Pişen kekimi fırından çıkartarak kalıbımızdan ayıralım. Soğumaya bırakıp dinlendikten sonra istediğiniz zaman dilimleyerek servis tabağımıza hazırlayabiliriz. Misafirlerimize güzel ve şık görünen kekimizi sunum yapabiliriz.

Afiyet olsun.
" } ] }