{ "title": "Meyveli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/meyveli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 10:33:33", "author": "Baytüzün", "article": [ { "article": "
Meyveli kek içindiğer kek tariflere oranla daha faydalı bir kek tarifi diyebiliriz. İçerinde bol miktar da meyve bulunması nedeniyle sevdiklerimize ve gelişmekte olan çocuklarımıza hazırlayıp yedirmeliyiz. Özellikle meyve, yemeyi sevmeyen çocuklar için mutlaka yapılması gereken bir tariftir. Bu sayede meyvenin içerisinde bulunan vitaminlerden de faydalanılmış olunur. Meyveli kek tarifini size sürpriz yapan, çat kapı konuklarınıza 30 dakika içerisinde çay hazır olana kadar hazırlayabilir ve misafirlerinize sizde bu şekilde enfes bir lezzet sunarak sürpriz yapabilirsiniz.

Meyveli kek için gerekli malzemeler

Kek için
Meyveli kek nasıl yapılır?

Kekin yapımına başlamadan önce fırının ayarını 150 dereceye getirelim ve kek hamuru hazır olduğunda önceden ısıtılmış fırına gönderelim. Kek için bir karıştırma kabı alalım ve içerisine verilen ölçülerde toz şekeri ilave edelim. Şekerin üzerine 3 adet yumurtayı ekleyip kıvam alana dek karıştıralım. Burada yumurta ile şekerin kıvamı tahin koyuluğunda ve köpük şeklinde olmalıdır. Arkasından karışımın içerisine yoğurt ile ay çiçek yağını da ilave edelim ve tekrar çırpalım. Yaklaşık 2 dakika kadar çırpılması yeterli olacaktır.

Akabinde harcın içerisine dilimlediğimiz meyve parçalarını da ilave edelim bir tahta kaşık vasıtasıyla iyice harmanlayalım. Son olarak kek hamurunun bulunduğu karıştırma kabına diğer kalan tüm malzemeleri de katalım ve güzelce çırpalım. Yalnız buradaki en önemli püf noktası kabartma tozunun, vanilyanın ve unun ayrı bir karıştırma kabının içerisinde karıştırılması gerekir. Nedeni ise kabartma tozu un ile karıştırıldığı zaman kek daha güzel bir kabarma sağlayacak ve ağza sonradan kabartma tozu tadı gelmeyecektir. Kek hamuru hazır hale gelince içerisi yağlanmış ya da yağlı bir pişirme kâğıdı serilmiş bir pişirme kalıbının veya fırın tepsisinin içerisine dökelim ve önceden ısıttığımız fırına gönderelim.

Keki ısınmış fırının içerisinde 30 dakika kadar pişmeye bırakalım. Kek pişerken fırının kapağını sürekli açamaya dikkat edelim. Bu süre kekin yeterli düzeyde pişmesi için uygundur. Yeterli düzeyde pişmiş olan meyveli kekimizi fırından alalım ve üzerine hafif bir bez örtüp soğuması için bir kenarda bekletelim. Eğer çok soğuk kek yemekten hoşlanmıyor iseniz hafif ılıdıktan sonra kesip servis yapabilirsiniz. Kekinizin kullanma ömrünü uzatmak istiyorsanız ağzı kapalı bir saklama kabına kaldırın ve bu şekilde birkaç gün muhafaza edin. Canınız istediğinde keki kabın içerisinden alıp tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }