{ "title": "Muhallebi Dolgulu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/muhallebi-dolgulu-kek.jpg", "date": "20.01.2024 10:15:02", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Muhallebi Dolgulu Kek; Değerli dostlarım büyük ihtimalle hepiniz kek ve muhallebiyi ayrı ayrı yemişsinizdir. Peki bu ikiliyi bir tarifte toparlarsak nasıl olacak acaba ben yaptım ve çok beğendim. Sizlerinde beğenisine sunayım. Önemli olan muhallebinin kıvamını güzel tutturmaktır. Şimdi tarifimi vereyim. Kolay gelsin hepinize.

Muhallebi Dolgulu Kek

Muhallebi Dolgulu Kek; Keki için
Muhallebi Dolgulu Kek; Muhallebisi için
Muhallebi Dolgulu Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak kekini hazırlamak için bir kap alıyoruz ve yumurta, sıvı yağ, süt, toz şeker ve kakaoyu mikser yardımı ile biraz çırpıyoruz. Hazırladığımız bu sıvı karışıma başka bir yerde harmanladığımız vanilya, kabartma tozu ve un ile hazırladığımız karışımı ekleyip tekrar çırpalım. Hazırladığımız kek harcını önceden yağlamış olduğumuz derin yuvarlak borcam içerisine dökelim. Önceden ısıttığımız 1170 derecelik fırına pişmesi için sürelim. Arada kontrol ederek kabarıp pişince kekimizi çıkaralım ve soğuması için bekletelim. Kekimiz soğuduktan sonra ters çevrilerek çıkartılır. Kekimizin yuvarlak olmayan yani düz tarafı 1 parmak inceliğinde kapak şeklinde kesilir ve daha sonra üzerine kapatmak için bir kenarda bekletilir. Kekimizi tekrardan kalıp içerisine alalım ve iç kısmını kaşık ile güzelce oyalım ve çıkartalım. Diğer taraftan muhallebiyi hazırlamak için, vanilya hariç bütün malzemeyi tencereye alalım ve çırpıcı tel ile iyice karıştıralım. Tenceremizi ocağa alalım ve kaynayıp göz göz oluncaya kadar, sürekli karıştırarak pişirelim. Artık kıvamını alan muhallebinin içerisine, vanilyayı da ekleyerek karıştırılır ve ocaktan alınır. Hazır olan muhallebiyi, kabuk tutmaması için 3-4 dakika daha karıştırılarak hafif ılınması sağlıyoruz. Soğutup ılıyan muhallebiyi, oyduğumuz kekin içerisine dolduralım ve üzerini keserek ayırdığımız kek parçası ile güzelce kapatılır. Buzdolabında soğuması için hazırladığımız Muhallebi dolgulu kek, 1-2 saat dinlendiriyoruz. Soğuduktan sonra dolaptan alalım ve bir servis tabağına ters çevirerek çıkartalım ve üzerini tercihimize göre süsleyip dilimleyerek servis yapabiliriz.
" } ] }