{ "title": "Muzlu Rulo Pasta", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/muzlu-rulo-pasta(1).jpg", "date": "20.01.2024 10:58:09", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Muzlu Rulo Pasta; Değerli arkadaşlar muzlu rulo pasta biraz zahmetli olan tariflerimizden biridir. Fakat lezzeti bu zahmete girdiğinize değecektir. Çocukların gözdesi olan muzlu rulo pasta gerek yaş günlerinde ya da güzel bir karne hediyesi olarak çocukları sevindirebileceğiniz bir tarifimizdir. Şimdi dilerseniz sizlerle tarifimi paylaşayım. Hepinizin ellerine sağlık. Muzlu Rulo Pasta Malzemeler:
Muzlu Rulo Pasta Pandispanyası için
Muzlu Rulo Pasta İç Kreması için
Muzlu Rulo Pasta Üst Kreması için
Muzlu Rulo Pasta İçi için
Muzlu Rulo Pasta Süslemek için
Muzlu Rulo Pasta Nasıl Yapılır?

Öncelikle pandispanyayı hazırlamak için, yumurtaları ve şekeri birlikte mayonez kıvamına gelinceye kadar çırpalım. Daha sonra içine un, kabartma tozu, vanilyayı da ilave edin ve çok kısa bir 30 saniye kadar daha çırpın. Daha sonra bu harcı yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine düzgün bir şekilde yayın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında hafif pembe renk alana kadar pişirin. Pandispanya piştikten sonra hemen fırından çıkarın ve daha sıcakken yağlı kâğıtla birlikte yavaşça birkaç kere rulo şeklinde katlayıp açın. (Esnemesi rahatça olsun diye bu işlemi yapıyoruz.)

Sıra iç kremasını hazırlamakta; süt, yumurta, şeker, un ve mısır nişantasını iyice çırpın ve ocağa alıp kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında tereyağını da ekleyin ve iyice eriyene kadar karıştırın. Daha sonra ocaktan alıp vanilyayı da ekleyin ve bir köşede soğumaya bırakın.

Üst kremasını hazırlamak için, süt kreması, pudra şekeri ve vanilyayı iyice katılaşıp kıvamını alıncaya kadar çırpalım ve kullanıma kadar dolaba kaldırılır.

Artık kremalarda hazır olduktan sonra pandispanya kekini alıp üzerine krema sürülür. Tabi kullanmadan önce kremayı karıştırıcı yardımıyla pürüzsüz hale getirelim. Muzları dilimleyip dizelim ve rulo şeklinde saralım. Pandispanyanın en üstüne hazırladığımız kremayı düzgünce sürülüp, pürüzsüz hale getirelim ve çikolata fıstık ve frambuaz ile istediğimiz gibi süsleyelim. Hazırladıktan sonra mutlaka bir gece dolapta dinlendirip servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }