{ "title": "Nişastalı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/nisastali-kek.jpg", "date": "19.01.2024 00:23:10", "author": "Ahmed", "article": [ { "article": "Nişastalı kek, kek hamuruna yumurta toz şeker, sıvı yağ, süt un ve nişasta koyularak yapılan bir kek türüdür. Nişasta kullanılması ile bu kek diğer kekler göre daha gevrek ve ağızda dağılan bir kek olur. Hem de çabuk bayatlamadığı için daha uzun süre saklayabiliriz. Renk olarak daha beyaz olan nişastalı kek farklı bir görüntü de vermiş olur.

Nişastalı Kek Malzemeleri
Nişastalı Kek Nasıl Yapılır?

Nişastalı kek yapımında kullanacağımız yumurtaları buzdolabından çıkartıp 4-5 saat oda sıcaklığında bekletelim. Yumurtalar oda ısısına gelip ılık olunca kek yapımında kullanabiliriz. Yumurtaları soğuk olarak kek hamurunda kullanırsak nişastalı kek istediğimiz şekilde kabarmaz ve ince kalır.

Derin ve geniş bir karıştırma kabının içine yumurtaları kırıp üzerine toz şeker ilave edelim. Yumurta ile toz şekeri iyice karıştırarak toz şeker eriyinceye kadar çırpalım. Mikser kullanarak yüksek ayarda kısa süre içinde çırpabiliriz. Karışımda köpükler oluşup krema kıvamına gelince üzerine sıvı yağ ekleyelim. Çırpmaya devam ederek sıvı yağ da karışınca daha sonra süt ekleyip çırpmaya devam edelim.

Ayrı bir büyük kap içerisine un ile kabartma tozu elenerek üzerine vanilya ile nişasta eklenir. Malzeme harmanlanarak iyice karıştırılır. Kek malzemesine unlu nişasta karışımı yavaş yavaş eklenerek bir taraftan da karıştırılır. Tahta bir kaşık ile topaklanmalar ezilerek pürüzsüz bir kek hamuru elde edilir. Bir tane limon yıkanıp kabukları rende ile rendelenir. Nişastalı kek hamuruna limon kabuğu rendesi de eklenerek bir kez daha karıştırılır. Bütün malzeme karışınca bu aşama da fazla çırpmadan bırakılır.

İsteğe göre fırın tepsisi veya kek kalıbı kullanılarak nişastalı keki pişirebiliriz. Hangisini kullanacaksak margarin ile yağlayıp üzerine hafifçe un serpelim. Hazırlanan nişastalı kek hamurunu kalıbın bir kenarından yavaşça dökelim. Daha sonra elimiz ile yavaşça kalıbı sallayarak hamurun kalıp içinde eşit olarak yayılmasını sağlayalım.

Daha önceden ısıtılmış fırında 175 derece sıcaklıkta nişastalı keki pişirelim. Fırın mutlaka daha önceden ısıtılmış olmalıdır. Çünkü kek sıcak fırına koyulursa birden kabarır. Eğer soğuk fırına koyulur ve kek içeride iken fırın ısıtılırsa kek kabarmaz. Yaklaşık olarak 35-40 dakika sonra nişastalı kek pişmiş olur. Kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini anlayabiliriz. Kürdan ıslak ise kek pişmemiş olur, eğer kürdan kuru ise nişastalı kek pişmiş olur.

Nişastalı kek pişince fırından çıkartılır ve soğuması için bir kenara alınır. Soğuduktan sonra kalıp ters çevrilerek kek kalıptan çıkartılır. Üzerine pudra şekeri serpilerek dilimlenir. Nişastalı kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }