{ "title": "Normal Kek Tarifi", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/normal-kek-tarifi.jpg", "date": "19.01.2024 01:30:25", "author": "Medih", "article": [ { "article": "
Normal kek tarifi, herkesin bildiği klasikleşmiş ancak bir türlü vazgeçilemeyen bir kek tarifidir. Kakao ile buluşturulduğu zaman sunum olarak da herkesin beğenisini kazanacak ve yemeğe doyum olmayacaktır. Normal kek tarifi herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği ve ikramlık olarak sunulabilecek bir kek tarifidir.

Normal Kek Tarifi Malzemeleri
Kolay Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

Normal kek tarifimize öncelikli kuru malzemelerimizi hazırlayarak başlıyoruz. Kuru malzemelerimiz için 2,5 su bardağı unu bir elek ile eleyerek büyükçe bir kabın içine alıyoruz. Ardında kabartma tozu ve vanilyamızı da eleyerek unun üzerine dahil ediyoruz. Elekten geçirdiğimiz kuru malzemelerimizi kaşık ile güzelce karıştırıyoruz ve diğer malzemelerimizi hazırlamaya başlıyoruz.

Normal kek tarifimizin diğer malzemelerini hazırlamak için 1,5 su bardağı toz şekeri çukur bir karıştırma kabına alıyoruz. Ardından oda sıcaklığında ılımış sıvı yağımızı ya da margarinimizi ekliyoruz. Yağ ile toz şekeri mikser kullanarak krema kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz. Ardından yumurtalarımızı teker teker harcımıza ilave ederek karıştırmaya devam ediyoruz. Tüm malzemeleri 4-5 dakika kadar hiç durmadan mikser ile çırpıyoruz. 4-5 dakikanın sonunda önce hazırladığımız kuru malzemeleri yumurtalı karışıma ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz.

Malzemeler homojen bir şekilde karıştıktan sonra 4 çorba kaşığı sütü üzerine ekleyerek karışımımızı tahta kaşık ile karıştırıyoruz. Hazır hale getirdiğimiz normal kek harcımızı iki parçaya ayırıyoruz. Ardından 2çorba kaşığı kakaoyu ayırdığımız hamurun birine ekleyerek mikser yardımı ile homojen bir şekilde karışana kadar karıştırıyoruz. Artık kek hamurumuz pişmek için hazır hale geldi. Normal kekimizi pişireceğimiz kelepçeli kalıbımızı katı yağ ile iyice yağlıyoruz ya da tabanına yağlı kâğıt yerleştirebiliriz.

Kalıbımızı hazırladıktan sonra normal kek harçlarımızdan 1 er kaşık kakaolu ve sade olmak üzere sıra sıra döküyoruz. Tüm harcımızı bu şekilde kalıba döktükten sonra bıçak ile iki hamuru birbirine katıyoruz. Hamurumuz ebruli bir hal alacaktır. Normal kekimize şekil verme işlemini tamamladıktan sonra 180 derecede ısıttığımız fırına sürerek 45 dakika kadar pişmesini sağlıyoruz. Kekimizin pişme süresinde ilk yarım saatlik sürede fırının kapağını hiç açmıyoruz. Aksi halde kekimiz güzel kabarmayabilir. Yeteri kadar pişen kekimizi fırından alarak 15 dakika oda sıcaklığında soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan kekimiz artık servise hazır hale geldi. Dilimleyerek servise sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Yumuşak Kekin Sırrı: Normal kek tarifi tüm bayanların tarif defterinde yer alan ve çat kapı gelen misafirler için adeta bir kurtarıcıdır. İçine kakao ilave edildiği için ortaya çıkan görüntü sayesinde sunum olarak da hoş bir kek tarifidir. Kek piştikten sonra içini daha iyi çekmesi için dışarı çıkartmaktansa fırını kapatarak fırın ızgarasında 5-10 dakika bekletmek yararlı olur. Ayrıca kalıptan çıkarabilmek için mutlaka 15 dakika kadar dinlenmesi gerekir. Aksi halde parçalanarak tüm görsellik kaybolabilir. Kekiniz piştikten sonra daha yumuşak olmasını istiyorsanız kekinizin üzerini havlu ile sarmalısınız.
" } ] }