{ "title": "Pan Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/pan-kek.JPG", "date": "20.01.2024 09:15:08", "author": "Pekün", "article": [ { "article": "
Pan kek, sevenleri için kahvaltının olmaz ise olmazıdır. Özellikle ballı ve meyveli pan kek eminim herkesin favorisidir. Pazar kahvaltıların da veya aile fertlerinin bir arada olduğu zamanlarda, Pan kek hazırlayarak kahvaltılarınızı bir şölene çevirebilirsiniz. Bilhassa çocukların çok severek tükettiği Pak Kek tarifi, Türk mutfağına nerden geldiği net olarak bilinmese de artık Türkler için en önde gelen kek tariflerinden bir tanesi olmuştur.

Not; Eğer arzu ederseniz Pan keklerinizi 'waffle' gibi çikolata soslu, karışık meyveli ve kremalı olarak hazırlayıp, konuklarınıza bu şekilde sunum yapabilir ve kekin dayanılmaz lezzeti sayesinde olumlu tepkiler alabilirsiniz.

Pan Kek İçin Gerekli Malzemeleri
Üzeri için
Pan Kek Nasıl Yapılır?

Pan kek, yapımına ilk olarak tereyağını bir cezve veya sos tenceresinin içerisinde yanmayacak şekilde eriterek başlayalım ve bir kenarda bekletelim. Yağ beklerken derin bir kap alalım ve içerisine ilk önce yumurtaları kırarak ekleyelim. Ardından üzerine toz şekerini verilen ölçülerde ilave edelim ve çırpma teli yardımıyla karışımı çırpalım. Daha sonra karışımın içerisine kabartma tozu, un, tereyağı ve bir su bardağı sütü boca edip karıştıralım.

Pan kekin tüm malzemesini karıştırma kabının içerisine aldıktan sonra hamur kıvamına gelinceye kadar özenli bir şekilde çırpalım. Burada kıvamı biraz akışkan olmalıdır ve içerisinde pütürler olmamalıdır. Eğer hamuru dikkatli bir şekilde karıştırmamış iseniz, mikser ile 2 dakika çırpmanız yeterli olacaktır.

Pan kek hamurunun pişmesi için yanmayacak (Teflon, seramik vb.) derecede bir tava alalım ve içerisine hafif miktarda sıvı yağ sürelim. Ardından pan kek hamurundan bir çorba kepçesi kadar hamur alalım ve ısıttığımız tavanın içerisine boca edip pişirelim. Bu husus da pan keklerin üzerlerinde hafif, kabarcıklar dediğimiz şişkinlikler olacaktır ki bu kabarcıklar pan kekin tek tarafının piştiği anlamına gelir. Pişmiş olan kısmı pişmemiş yeri ile ters düz edelim ve diğer tarafını da pişirip pan keki ocağın üzerinden bir servis tabağına alalım. Kalan diğer hamurları da aynı ölçülerde pişirelim ve servis tabağının üzerine dizelim.

Servis tabağına dizilmiş olan pan keklerin en üstünden bir tanesini ayrı bir servis tabağının üzerine alalım. Akabinde servis tabağına aldığımız pan kekin üzerine bal sürelim ve ceviz serpiştirip muz ile süsleyelim. Diğer pan keki de süslediğimiz Pan kekin üzerine yerleştirelim ve üzerine tıpkı ilkinde olduğu gibi bal sürüp, ceviz serpiştirelim ve son olarak muz dilimleri ile süsleyin, diğer kalan pan kekleri de bu şekilde yapıp servis tabağına üst, üste dizelim. Pan keklerin bütün işlemleri bitmiştir şimdi sırada konuklara veya aile fertlerine sunum yapmak kaldı.

Afiyet olsun.
" } ] }