{ "title": "Pandispanya Kek Tarifi", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/pandispanya-kek-tarifi.jpg", "date": "21.01.2024 19:51:14", "author": "İsmâh", "article": [ { "article": "Pandispanya kek tarifi hem kolay hem de pratik olması nedeniyle bayanların en çok tercih ettiği keklerden biridir. Kadınlar mutfakta zaman harcamayı her ne kadar sevse de bazen bunun yeterli vakitleri olmayabilir. Acil bir işi varsa, acil bir misafir gelecekse, beklenmedik durumlarda hep kolay ve leziz tarifler ararlar. Pandispanya kek bu tür durumlarda adeta bir kurtarıcı gibidir. Hem lezzetli hem de kolay olması nedeniyle her kadının kek tarifleri kitabında bulunması gerekir. Özellikle kek içerisinde ceviz, portakal, badem içi ya da buna benzer ürünlerin de kullanılarak hazırlanması herkesin hoşuna gitmeyebiliyor. Oysa pandispanya kek sade olması nedeniyle de en çok tercih edilenler listesinde yer alıyor. Sade olması keki herkesin rahatlıkla yiyebilmesini sağlıyor. Bu makalemizde sizlere mutfağınızın kurtarıcısı olan pandispanya kek tarifi ile ilgili tüm bilgileri sunacağız.

Pandispanya Kek Malzemeleri
Pandispanya Kek Nasıl Yapılır?

Sıra geldi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz 24 cm'lik pandispanya kek tarifi hazırlanışına. Geniş bir cam kâseye öncelikle yumurta aklarını alarak krem şanti kıvamını tutturuncaya kadar çırpın. Daha sonra içerisine şekerin yarısını ilave ederek çırpma işlemine devam edin. Ardından geriye kalan yumurta sarılarını farklı bir kâsenin içerisinde kalan şeker ile çırpın. Bu defa çırpma işlemi içerisinde kaynar suyu da ilave ederek yapmanız gerekmektedir. Ardından şekerlerin tamamen eridiğinden emin olduktan sonra içerisine yağı da ilave ederek çok az daha çırpın. Karışıma kabartma tozu ve vanilyayı da ilave ederek çırpma işlemine devam edebilirsiniz. Son olarak yumurta aklarını da karışıma ilave ederek karışımı iyice çırpın. Yumurta akları ve sarıların buluşması esnasında mikser kullanmak yerine tahta kaşık ya da çırpma teli kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede karışımın köpük, köpük olmasını engellemiş olursunuz. Pandispanya kek tarifi bu kadar kolay bir şekilde hazırlanıyor.

Sıra geldi kekin pişirilme aşamasına. Kek tarifini hazırlamak kadar iyi bir kek yapımı için pişirme aşaması da oldukça önemlidir. Kekinizin iyi pişmesini istiyorsanız fırınınızı önceden ısıtmanız gerekiyor. Hazırladığınız kek karışımını yağladığınız ve unladığınız kek kalıbına dökerek önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyabilirsiniz. Pandispanya kek yaklaşık olarak 40-45 dakika pişirilmelidir. Kekinizin piştiğini kontrol etmek için bir kürdanı hafif batırıp çıkarın ve kürdana hamur yapışmıyorsa kekiniz pişti demektir.

Görmüş olduğunuz gibi pandispanya kek tarifi oldukça kolay ve basit. Dilerseniz kekinizi krem şanti ya da isteğinize göre puding ile kapatabilirsiniz. Üzerine meyve dilimleri ya da Hindistan cevizi kullanmak da sizin seçiminiz. Pandispanya kek oldukça sade bir lezzettir. Bunu tatlandırmak ve süslemek sizin seçimlerinizden ibarettir. Bu nedenle tamamen kendi fikirlerinizi ve sevginizi katarak bu keki süsleyebilirsiniz. Konuklarınızın ağzını tatlandıracak bu lezzet hazır sunum aşaması da size kaldı dilediğiniz gibi süslediğiniz pandispanya kekinizi servis tabaklarına alarak sunum edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }