{ "title": "Patatesli Poğaça", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/patatesli-pogaca(1).jpg", "date": "21.01.2024 06:10:35", "author": "Öznur Taşpınar", "article": [ { "article": "
Patatesli poğaça, hamur işi severler için patatesli poğaça hem doyurucu hem de lezzet bakımından güzel bir seçim olabilir. Özellikle kabul günlerinde veya arkadaş toplantılarınız varsa patatesli poğaça yapmanızı tavsiye ederiz. Hazırlanması da kolay olan bu tarif hemen hemen herkes tarafından da sevilmektedir. Eğer patatesli poğaça tarifini yapmak isterseniz kabartma tozu yerine maya da tercih edebilirsiniz. Bu tamamen sizin damak zevkinize kalmış bir durumdur.

Patatesli poğaça için gerekli malzemeler
İç Harcı için
Patatesli poğaça nasıl yapılır?

Patatesli poğaça için derin bir hamur yoğurma kabı alın ve içerisine margarini ilave edin. Margarinin bu aşamada yumuşak olması gerekiyor. Yumuşak margarinin içerisine diğer kalan malzemeleri ilave edin ve parmak uçlarınız ile yoğurun. Ardından hamur malzemelerinin içerisine yavaş yavaş unu ilave edin ve yoğurmaya devam edin. Hamurun ele yapışmayacak nitelikte olması gerekiyor. İstenilen kıvama gelen hamuru bir kenara kaldırın ve dinlenmesi için bekletin. Bu aşama da hamur dinlenirken siz de patatesli poğaçanın iç harcını hazırlamaya geçin.

Patatesleri bir tencerenin içerisine alın ve üzerine su ilavesi yapın. Ardından patatesleri yumuşayana dek haşlayın. Haşlanmış olan patatesleri yumuşadıktan sonra ocağın üzerinden alıp kabuklarını soyun. Ayrı bir yerde tavanın içerisine az miktar sıvı yağ ilavesi yapıp ısıtın. Kuru soğanı ince kıyım yapın ve sıvıyağın içerisinde kavurun. Kavrulmuş olan soğanın içerisine haşlanmış patatesleri doğrayıp veya rendeleyip ilave edin. Soğan ile patatesleri kavurun. Salça, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın. Hazır hale gelmiş olan iç harcı bir kenara kaldırın.

Dinlenmiş olan hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler kopartın ve yuvarlayın. Bütün bezeleri yuvarladıktan sonra bir tanesini tezgâhın üzerine alın ve parmak uçlarınız ile açın. Orta kısmına hazırlanmış olan patatesli harçtan ilave edip katlayın. Şekil alan patatesli poğaçaları yağlanmış bir fırın tepsisinin içerisine alın. Diğer kalan bezeleri de aynı şekilde yapıp tepsiye alın. Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu ile süsleyip 200 derecelik fırına gönderin. Eğer çörek otu kullanmıyor iseniz susam da tercih edebilirsiniz. Poğaçaların üzeri kızardıktan sonra alt kısmını da pişirin ve istenilen kıvama geldiğinde fırından alın ve sunum yapın.

Afiyet olsun.
" } ] }