{ "title": "Patatesli Tuzlu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/patatesli-tuzlu-kek.jpg", "date": "21.01.2024 10:31:17", "author": "Erguner", "article": [ { "article": "Patatesli tuzlu kek, farklılık arayanlar için iyi bir seçenektir. Özellikle tatlı sevmeyenler için önerilebilir. Sabah kahvaltılarında tüketilebilir. Akşam yemeklerinde ve öğlen yemeklerinde ekmek niyetine de yenilebilir. Çorba ile tüketilebilecek lezzetli bir hamur işidir. Evde ekmek bulunmadığı durumlarda yapılabilir. Pratik bir hamur işi olduğu için günün her saatinde hızlıca yapılıp servise sunulabilir. Patates sevmeyen çocuklar için ikna edilebilecek görsellikte ve lezzettedir. Gece atıştırmasından hoşlananlar için tavsiye edilebilir. Saklama koşulları diğer keklere nazaran çok daha avantajlıdır. Tuzlu bir hamur içi olduğu için oda sıcaklığında 2 gün boyunca bekletilebilir. Buzdolabında kapalı bir halde 4 gün saklanabilmektedir. Derin dondurucuda saklanabilir. Derin dondurucuda saklanacak ise mutlaka kurallara uyulmalıdır. Derin dondurucuda saklanıyorsa tüketileceği zaman, buzu çözülmeden ısıtılacak olan ısıtıcıya konulmalıdır. Çalışan hanımlar ve beyler için hızlı yapılabilmesinden dolayı önerilebilir.

Patatesli Tuzlu Kekin Besin Değeri
Patatesli Tuzlu Kek Malzemeleri
Üzeri için:
Patatesli Tuzlu Kek Nasıl Yapılır?

Patatesli tuzlu kekin hazırlığına ilk olarak patateslerin yıkanması ve soyulması ile başlanmalıdır. Yıkanıp soyulan patatesler ufak küpler halinde doğranmalıdır. Bir kesme tahtasının üzerinde önce soğanlar ince ince kıyılmalı ve ardından dereotu ile maydanozlarda doğranmalıdır. Bir çırpma kabının içerisine yumurtalar koyulup köpürene kadar iyice çırpılmalı ve üzerine yoğurt ilave edilmelidir. Yoğurt ilavesinin ardından karışımın içerisine sıvı yağda ilave edilip 2 dakika kadar çırpılmalıdır.

Çırpma işlemi bu aşamada durdurulmalı ve karışıma beyaz peynir, maydanoz, dere otu ilave edilip, kaşık yardımı ile nazik bir biçimde karıştırılmalıdır. Kek hamurunun içerisine küp-küp doğranmış olan patatesler ve ince kıyılmış olan kuru soğanlarda ilave edilmelidir. Hamura son olarak un, karabiber, kırmızı toz biber, tuz, kabartma tozu da ilave edilip son kez nazikçe karıştırılmalıdır. Bu aşamada kek hamurunun içerisine arzuya göre diğer baharat çeşitleri de ilave edilebilir. Yapışmaz özelliği bulunan fırın kabı, bir fırça yardımı ile iyice yağlanmalı ve kek hamuru fırın kabının içerisine yayılmalıdır. Kek hamurunun üzerine önce susamlar sonrasında çörek otları dikkatli bir şekilde serpilmelidir. Önceden ısıtılmış olan 190 derecedeki fırına hamur konularak pişmeye bırakılmalıdır. Pişme işlemi yaklaşık 40 veya 45 dakika sürdürülmelidir. Pişmiş olan kek oda sıcaklığında 20 dakika dinlenmelidir. Dinlenen ve ılıyan Patatesli tuzlu kek servis yapılmak üzere dilimlenebilir.

Afiyet olsun.
" } ] }