{ "title": "Peynirli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/peynirli-kek.jpg", "date": "22.01.2024 01:41:39", "author": "Gıyas", "article": [ { "article": "
Peynirli kek, sevenler için kahvaltı masalarının vazgeçilmezidir. Diğer kekler gibi tatlı olmaması bu keke ayrıcalık katmıştır. Özellikle süt ve süt ürünleri yemeyen çocuklara yedirilebilecek en mükemmel tariftir. Beş çaylarının yanında hafif bir tatlı ile bir dilim peynirli kek enfes gidecektir.

Peynirli kek için gerekli malzemeler
Üzeri için
Peynirli kek nasıl yapılır?

Peynirli kekimizin hazırlanışına öncelikle derin bir karıştırma kabı alarak başlıyoruz. Karıştırma kabımıza ilk olarak yumurtaları kırıyoruz ve içerine yoğurdu da ilave edip iyice karıştırıyoruz. Bu aşamada yumurtaların köpük, köpük olması gerekmez. Arkasından kabımıza şeker, tuz, sıvı yağ ve baharatları ekleyip tekrar karıştırıyoruz.

Akabinde maydanoz ve dereotlarını temizledikten sonra ince kıyım yapıyoruz ve kabımıza diğer kalan malzemeler ile ekleyip karıştırıyoruz. Hazır hale gelmiş olan peynir kek hamurumuz yağlanmış bir fırının tepsisinin içerisine boca edelim ve üzerine haşhaş tohumu, çörekotu ve susam serpiştirelim. Kekimizin süsleme aşamasını bitirdikten sonra birkaç saniye bekletelim.

Kek hamurumuzun içerisinde hem karbonat hem de kabartma tozu olduğu için güzel kabaracaktır. Genelde tuzlu kekler sadece kabartma tozu ile fazla kabarmamaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek için içerisine ek olarak karbonat ilave ettik ve kabarmasını güzel bir şekilde sağlamış olduk.

Hazırladığımız kek hamurumuzu ısınmış fırınımızın içerisine gönderelim ve 180 derecede pişmesini sağlayalım. Pişmiş olan kekimizi fırından alalım ve üzerine bir tülbent örtüp soğutalım. Bu kekimizin yumuşak olması ve dinlenmesini sağlamak için alternatif bir çözüm yoludur. Dinlenmiş olan kekimizi soğuduktan sonra kareler şeklinde keselim ve sunum tabaklarımıza alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }