{ "title": "Pratik Kek Tarifleri", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/pratik-kek-tarifleri.jpg", "date": "21.01.2024 10:18:57", "author": "Ahfa", "article": [ { "article": "
Pratik Kek Tarifleri, Çat kapı gelen misafirler için çayın yanına vakit kaybetmeden evde sürekli bulunan malzemelerden kolaylıkla harika kekler hazırlayabilirsiniz.

Kolay Kek Tarifi

Kolay Kek Tarifi İçin Malzemeleri
Kolay Kek Nasıl Yapılır?

Yumurta ile şeker çukur bir kabın içinde köpürünceye kadar çırpılır. Karışımın içine yarım su bardağı sıvı yağ ve su eklenerek çırpmaya devam edilir. Daha sonra elenmiş vanilya, un ve kabartma tozu eklenerek biraz daha karıştırılır. Kıvam alan kek hamurunun yarısı yağlanmış kek kalıbına dökülür. Arta kalan hamura kakao ilave edilerek karıştırılır ve kalıbın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirildikten sonra 15 dakika kadar soğumaya bırakılır ve kalıp ters çevrilerek kek çıkarılır. Dilimlere kesilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Çabuk Kek

Çabuk Kek İçin Malzemeleri
Çabuk Kek Nasıl Yapılır?

Çabuk keki hazırlamak için bütün malzemeler uygun bir kaba alınarak iyice çırpılır. Elde edilen kek hamuru yağlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra dilimlenerek servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sade ve Kolay Kek Tarifi
Sade Kek Nasıl Yapılır?

Çukur bir kabın içinde yumurta ve toz şeker köpürünceye kadar çırpılır. Başka bir kapta yoğurt ve sıvı yağ çırpılarak, yumurta ve şekerli karışıma eklenerek hepsi bir arada çırpılır.

Yine başka kabın içine un, kabartma tozu ve vanilya elenerek el ile harmanlanır ve yumurtalı karışıma ilave edilir. Tekrar mikser ile çırpılır. Hazırlanan kek hamuru yağlanmış kalıba dökülerek 180 derecelik fırında pişirilir. Pişen kek bir tepsiye ters çevrilerek üzerine nemli bez kapatılır ve kolaylıkla çıkması sağlanır. Soğuduktan sonra servis edilir.

Afiyet olsun.

Zebra Kek Tarifi

Zebra Kek Malzemeleri
Zebra Kek Nasıl Yapılır?

3 adet yumurta çukur bir kabın içine kırılarak üzerine toz şeker ilave edilir ve köpürünceye kadar çırpılır. Yumurtalı karışıma süt ve sıvıyağ ilave edilerek karıştırmaya devam edilir. Un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilerek akışkan kıvamda bir hamur elde edilir. Elde edilen hamur ikiye bölünerek bir kısmına kakao ilave edilir ve karıştırılır. Kek için hazırlanan fırın kabının ortasına kakao eklenmeyen hamurdan dökülür. Daha sonra 3'er kaşık kakaolu ve beyaz hamurdan sıra ile hamur bitinceye kadar dökülür. 180 derecelik fırında kek pişirilir. Soğuduktan sonra servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }