{ "title": "Pufuduk Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/pufuduk-kek.jpg", "date": "21.01.2024 23:26:10", "author": "Burcu Özgüney", "article": [ { "article": "Pofuduk Kek hem yetişkinlerin hem de çocukların severek yediği lezzetli bir kek tarifidir. Özellikle çay saatlerinde veya kabul günlerinde güvenle servis edebileceğiniz ve tattırdığınız yakınlarınız tarafından övgüler alabileceğiniz güzel bir kek tarifidir. Yumuşak yapısı ve kolay hazmı ile rahatsız etmez ve severek hazırlayacağınız soslar ile daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Pofuduk kek sade hazırlanabileceği gibi içine çeşitli yemişler veya meyve parçacıkları ekleyerek ya da sadece aroma ekleyerek birçok farklı çeşitte pofuduk kek elde edebilirsiniz.

Pofuduk Kek İçin Malzemeleri
Pofuduk Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle yumurtaların sarısı beyazından ayrılır ve yumurta beyazları mikserin yüksek devri ile bir tutam tuz eklenerek köpük, köpük olana kadar çırpılır ve bir kenara ayrılır. Yumurta sarılarına pudra şekeri vanilya ve karbonat eklenerek iyice çırpılır. Bu aşamadan sonra mikser kullanılmaz karıştırma el ile yapılmalıdır. Yumurta beyazlarının içine yavaşça kabarık halini söndürmeden yumurta sarıları eklenir. Karışımın içine krema ve vanilya eklenir ve karıştırılır. Karışıma sırası ile un, nişasta, kabartma tozu eklenir ve yavaşça karıştırılır. Öğütülmüş fındığın bir parçası ayrılır ve geri kalanı karışıma eklenir son defa karıştırılır. Bir fırın kabı oda sıcaklığında tereyağı ile veya margarin ile iyice yağlanır ve ayrılan öğütülmüş fındık kalıbın dibine ve kenarlarına yapışacak şekilde kalıbın içine serpilir. Kek karışımı kalıba dökülür kalıp tezgâh üzerine bir iki kere hafifçe vurularak içinde kalan hava kabarcıklarının çıkması sağlanır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık kırk dakika pişirilir. Pişip pişmediğini anlamak için keke bir kürdan batırılabilir. Kürdan temiz çıkarsa kek pişmiş demektir. Kalıp fırından alındıktan sonra tezgâh üzerinde oda sıcaklığına gelene kadar soğutulur ve kalıptan çıkarılır. Kalıptan sıcakken çıkarılırsa kek dağılır. İstenilen sos ile ya da sade olarak servis edilebilir.

Afiyet Olsun.
" } ] }