{ "title": "Reçelli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/recelli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 22:13:25", "author": "Seyit", "article": [ { "article": "
Reçelli kek, aniden gelen misafirlerinize evde bulunan malzemelerle kolayca hazırlayabileceğiniz bir kek çeşidi olmakla beraber, kendinizi şımartmak adına kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir tariftir. İçeriğinde kullanılan reçeli, damak tadınınıza uygun olarak çeşitli meyve reçelleriyle hazırlayabilirsiniz. Reçelli kek, yöresi tam olarak nereye ait olduğu bilinmemekle birlikte, şerbetsiz bir tatlı olduğundan kalori oranı düşük sayılmaktadır. Evde hazırladığınız kendi el yapması reçellerinizi bu lezzetli kek tarifinde uygulayabilir, afiyetle yiyebilirsiniz.

Reçelli Kek'in Malzemeleri 10-12 Kişilik
Reçelli Kek'in Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurta ve şekeri, derin karıştırma kabında ve mikser yardımıyla iyice köpürünceye kadar çırpın. Karışıma topaklanmaması için sıvı malzemelerden başlayarak sıvıyağ, su, reçel karışımını ilave edin ve en son unu da ekleyerek çırpmaya devam edin. Kabartma tozu kek hamurlarında en son katılır ve fazla karıştırılmaz. Kabartma tozu ve vanilyayı da en son karışıma ekleyerek kısık ayarda mikser yardımıyla biraz daha çırpın.

Karışımı tezgâha 3 kere vurarak hava kabarcıklarının sönmesini sağlayın ve önceden yağladığınız kek kalıbına her tarafa yayılcak şekilde dökün. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 40-45 dakika kadar pişirin. İlk 20 dakikada fırının kapağını hiç açmayın. Çatal batırarak malzemenin bulaşmadığı kontrolünü yaptıktan sonra kek pişmiş demektir. Fırından çıkarın ve üzerini temiz bir havlu ile örtün ve bir süre dinlendirdikten sonra Hindistan cevizi ve pudra şekeriyle üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }