{ "title": "Rulo Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/rulo-kek.jpg", "date": "19.01.2024 08:51:00", "author": "Görkem", "article": [ { "article": "
Rulo kek, görünüm itibariyle değişik sunum çeşitlerinizden biri olabilecek lezzetli bir kek çeşididir. Mayayla hazırlanan rulo kek, aniden gelen misafirleriniz için çayınız demlenene kadar hazırlayabileceğiniz güzel bir tariftir. Kuru olarak servis edilen rulo keki, evinizde bulunan malzemelerle hazırlayabilir veya kolayca temin edebilirsiniz. İçeriğinde kullanacağınız mayayı kuru ya da yaş olarak tercih edebilirsiniz.

Rulo Kek'in Malzemeleri 10-12 Kişilik
İçi için
Rulo Kek'in Nasıl Yapılır?

Toz maya kullanacaksanız mutlaka ılık süt ya da suda önceden eritmeniz daha iyi mayalanmasını sağlayacaktır. Derin yoğurma kabında önce maya ile ılık sütü eriterek yoğurmaya başlayın. Elekten geçirdiğiniz unu ortasını havuz olacak şekilde açın. Ortasına erittiğiniz mayayı dökerek 15 dakika üzerini havlu ile örterek oda sıcaklığında mayalanmasını sağlayın. Mayalanarak oluşmaya başlayan hamura margarini eriterek dökün ve hamuru iyice yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayacak kıvama gelince hamurunuz olmuş demektir.

Tatlı olarak hazırlanacak hamur çeşitleri fazla yoğrulmaz. Bunu da dikkate almalısınız. Tekrar havlu yardımıyla üzerini örterek hamuru dinlendirin. 30-35 dakika oda sıcaklığında kapalı olarak beklettiğiniz hamur iyice kabardığında, bir yandan ayrı bir kapta içini hazırlamak için verilen malzemeleri sırayla karıştırın. Tezgâhın üzerine hafif un serpiştirerek merdane yardımıyla hamurunuzu 30*40 cm. Çapında açın. Dilerseniz hamurunuz kalın olmasın diye iki parçaya bölüp açabilirsiniz. Arasına içi için hazırladığınız malzemeleri dökün ve açtığınız hamuru kenarlarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıttığınız fırında 165 derecede pişirin. Kızarmaya başladığında keki fırından çıkarabilirsiniz. Çıkardığınızda üzerine nemli bez örtmeniz kekin kurumamasını sağlayacaktır.

Afiyet Olsun.
" } ] }