{ "title": "Sebzeli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/sebzeli-kek.jpg", "date": "19.01.2024 23:04:22", "author": "Müstesna", "article": [ { "article": "
Sebzeli kek, normal keklerden çok farklı olan ve içerisinde vitamin, mineral ve lif barından tam bir sağlık deposudur. Sebzeler ile arası pekiyi olmayan sevdiklerinize bu keki hazırlayabilir ve onlara sebzeleri sevdirebilirsiniz. Lezzet bakımından hiçbir eksikliği olmayan bu keki küçük çocuklarınızın çorbalarına da parçalayıp ilave edebilirsiniz. Sabah çayının veya ikindi çayının yanına çok yakışacak bu keki aynı zamanda her türlü tatlının yanında da konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Sebzeli Kek için malzemeler
Sebzeli Kek nasıl yapılır?

Kekin yapımın ilk olarak sebzeleri hazırlayarak başlıyoruz. Patateslerin kabuklarını soyalım ve temizledikten sonra zar şeklinde doğrayıp büyük bir karıştırma kabının içerisine alalım. Ardından havuçların dış kısımları soyucu ile temizleyelim ve rendenin iri dişli yeriyle rendeleyip patateslerin yanın ilave edelim. Devamında yeşil soğan ile dereotunu yıkayalım ve ince kıyım yapıp onları da harcın olduğu kabın içerisine alalım. Bütün sebzeleri bir kaşık vasıtası ile karıştıralım ve kekin yapım aşamasın geçelim.

Derin bir kap alalım ve içerisine yumurtaları kıralım. Yumurtaları bir çatal ile iyice çırpalım. Ardından yumurtaların yanına yoğurt ile sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Diğer malzemeleri de karıştırma kabına alalım ve güzelce karıştıralım. Kekin hamuru hazır hale gelince pişeceği kalıbı yağlayalım. Bu aşamada ister normal kek kalıbı ister borcam tercih edebilirsiniz. Ancak çiçek figürlü kek kalıbına bu tarif çok yakışıyor. Kek kalıbı yağlandıktan sonra malzemeyi kalıbın içerisine boca edelim ve fırının içerisine gönderelim. Yaklaşık olarak 175 derecelik ısıda 30-35 dakika kadar keki pişirelim. Pişmiş olan keki fırından alalım ve hafif ılımasını bekleyelim. Ardından kalıbı ters çevirip yanlardan ve kalıbın alt kısmından bir kaşığın arka kısmıyla vurarak kalıbın içerisinden keki çıkartalım. Kek ılık haldeyken servise sunum yapalım. İçerisinde kaşar peyniri olması sebebiyle ılık olarak tüketilmesi daha güzel olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }