{ "title": "Şeftalili Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/seftalili-kek.jpg", "date": "21.01.2024 22:13:48", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Şeftalili Kek, kek çoğunlukla sade, kakaolu ve meyveli çeşitleri ile değişik tatlarda ve şekillerde yapılmaktadır. Kekin içerisinde kullanılan her meyve çeşidi ayrı bir lezzet vermektedir. İsterseniz kekin içerisine kullandığınız malzemeleri küçük doğrayın ya da dilimleyerek de yapabilirsiniz. Çay saatinin yanında gidecek ve yapımı oldukça basit olan kek herkes tarafından özellikle de çocuklar tarafından sevilerek tüketilmektedir.

Şeftalili kek için gerekli olan malzemeler
Şeftalili kekin nasıl yapılır?

İlk önce şeftalileri orta kalınlıkta olacak şekilde dilimleyerek hazırlayalım. Ardından kelepçeli olan kek kalıbının tabanına yağlı kâğıt serelim ve kalıbın kenarlarını margarin ile yağlayalım. Daha sonra kabın dibine toz şekeri ekelim ve üzerine dilimlenen şeftalileri dizelim. Diğer tarafta derin bir kabın içerisine önce yumurtaları ve toz şekeri iyice köpürüne kadar çırpalım. Karışıma sıvı yağı ve sütü ekleyerek çırpmaya devam edelim. En son unu kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek tahta kaşık ile karıştıralım. Hazırladığınız kek hamurunu kalıba dizdiğiniz şeftalilerin üzerine dökelim. Daha önceden 175 derecede ısıtılmış fırında kabarıncaya kadar pişirelim. Şeftalili kek fırından pişip çıktıktan yaklaşık 3-4 dakika sonra hazırladığınız servis tabağına ters çevirelim ve dikkatlice üzerindeki yağlı kâğıdı kaldıralım. Şeftalili kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }