{ "title": "Şerbetli Haşhaşlı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/serbetli-hashasli-kek.jpg", "date": "21.01.2024 01:19:56", "author": "İsade", "article": [ { "article": "Şerbetli Haşhaşlı Kek, son zamanlarda keşfedilen ve çok beğenilen bir tatlı türüdür. Tatlı sevenler için önerilebilir. İçerisinde kullanılan haşhaş sayesinde hem lezzetli hem de ilginç bir tatlı seçeneğidir. Yemeklerden sonra yenilebilir. Ara öğünlerde tüketilir ve kan şekeri düşenler için iyi bir seçenektir. Çocuklar içinde doyurucu bir tatlı seçeneğidir. Yaz kış yenilebilecek lezzetli bir tatlıdır. Üzerinde kremşantide kullanılabilir. Kremşantili yapılırsa buzdolabında saklanmalıdır. Buzdolabı dışında saklama koşulları uygun olursa 2 gün bozulmadan muhafaza edilebilir. Buzdolabında saklanır ise kapaklı bir kap tercih edilmelidir.

Şerbetli Haşhaşlı Kekin Besin Değeri
Şerbetli Haşhaşlı Kek malzemeleri
Şerbeti için
Şerbetli Haşhaşlı Kek Nasıl Yapılır?

Tatlının hazırlanışına öncelikle şerbetten başlanmalıdır. Şerbetin soğuk, tatlının ise sıcak olması gerekmektedir. Derin bir tencere içerisine su ve toz şeker konulur. Orta ateşte 15 dakika kaynatılır. Şerbetin ocaktan alınmasına yakın içerisine 4 damla kadar limon sıkılmalıdır. Pişmiş olan şerbet soğuması için serin bir ortama alınır.

Derin bir kabın içerisine yumurtalar ve toz şeker konulur. Mikser yardımı ile şeker eriyene kadar yumurtalar ve şeker çırpılır. Çırpma işlemi en az 5 dakika sürmelidir. Çırpma kabının içerisine sıvı yağ ve yoğurt ilave edilir. Bu esnada çırpma işlemi aralıksız sürdürülmelidir. Kabın içerisine irmiş ve haşhaş ilave edilir. Son olarak çırpma kabının içerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. Çırpma işleminin sonlandırılmasından önce lezzet ve güzel koku sağlanması için limon kabuğu rendelenebilir. Tatlının pişirileceği fırın kabı yapışmaz özelliği taşımalı veya cam bir kap olmalıdır. Yağlı kâğıt kullanılamayacağı için fırın kabı margarin ile iyice yağlanmalıdır. Bu sayede tatlı tepsiye yapışmayacak, servis esnasında sorunlar yaşanmayacaktır. Fırın kabının içerisine hamur iyice yayılır. Pişmeye hazır olan hamur önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına koyulur. Yaklaşık 45 dakika pişirilir.

Pişirme işlemi tamamlanmış olan sıcak tatlının üzerine soğuk olan şerbet dökülür. Tatlının şerbeti iyice çekmesinin ardından soğuması için 20 dakika beklenir. Soğuma işlemi tamamlanan tatlı servis için dilimlenir. İstenirse aynı tatlı kremşanti veya dondurma ile servis edilebilir. Görsel açıdan hoş görünüm istenirse, aynı tatlının kremşantisinin üzerine siyah haşhaş serpilerek servisi yapılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }