{ "title": "Soslu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/soslu-kek.jpg", "date": "19.01.2024 19:54:49", "author": "Ayşe naz", "article": [ { "article": "Soslu Kek, sade keklere nazaran daha fazla tercih edilmektedir. Üzerinde kullanılan soslarda farklı seçenekler bulunmaktadır. Çikolata soslu olan kekler çok daha fazla popülerdir. Bu tarz kekler özel günlerde yapılıp tüketilebilir. Özellikle doğum günlerinde yapılıp, üzerine çeşitli yazılar yazılmaya müsait bir kek çeşididir. Çocukların beğenebileceği bir görünüme sahiptir. Çocukların ilgisini çekip, yemelerini sağlamak için üzerine süslemeler yapılabilir. Sosunun üzerini meyveler ile süsleme yapılabilir. Bu kekin sosunda meyvelerin tamamı kullanılarak farklı bir lezzet elde edilebilir. Buzdolabı dışında saklanmamalıdır. Derin dondurucuda muhafaza edilmesi sakıncalıdır. Hava almayan bir kapaklı kap içerisinde, buzdolabında 3 gün boyunca saklanabilir. Çay veya meşrubatlar ile keyifli bir tatlı olabilir. Yemek aralarında acıkanlar için lezzetli bir atıştırmalıktır.

Soslu Kekin Besin Değeri
Soslu Kek malzemeleri
Soslu Kek Sosu için
Soslu Kek Üzeri için
Soslu Kek Nasıl Yapılır?

Çırpma kabının içerisine yumurta ve şeker ilave edilir. Mikser ile malzeme 5 dakika kadar çırpılır. Çırpma kabının içerisine süt ve sıvı yağda ilave edilir. Son ilavenin ardından malzeme 3 dakika daha çırpılır. Bir kabın içerisine un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenir. Elenmiş olan kuru malzeme karışıma ilave edilir. Son eklemeden sonra karışım mikser ile 2 dakika daha çırpılır ve karışıma son olarak damla çikolatalar ilave edilir. Damla çikolatalardan sonraki çırpma işlemi kaşık yardımı ile yapılmalıdır. Yapışmaz özelliği bulunan fırın kabının içerisine kek hamuru dökülüp, spatula yardımı ile düzleştirilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırına kek koyulur. Kekin pişme süresi yaklaşık olarak 40 dakikadır. Kekin pişip pişmediği kürdan ile kontrol edilir. Pişmiş olan kek dinlendirilmek üzere bir kenara bırakılır.

Sosun pişirileceği tencere ocağa koyulur. Tencerenin içerisine su ve süt ilave edilir. Ilıyan sıvının içerisine un. Kakao, vanilya ve margarin ilave edilip, çırpma teli ile çırpılarak pişme işlemi başlatılır. Kaynamaya başlamış olan karışımın içerisine 1 su bardağı şeker ilave edilir ve bir müddet daha pişirilir. Pişme işlemi tamamlanmış olan sos soğuyana dek çırpılır. Sos pişmiş ve soğumuş olan kekin üzerine dökülür. Servise hazır olan kekin son hazırlığı olan, Hindistan cevizi ve renkli şekerleri de üzerine serpilir. Soslu kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }