{ "title": "Sulu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/sulu-kek.JPG", "date": "19.01.2024 21:04:30", "author": "Birsin", "article": [ { "article": "
Sulu kek tarifi fazla meşakkatli olmayan, 6-7 dakika da hazırlanabilen ve 20 dakika pişen inanılmaz derecede kolay bir tariftir. Diğer keklere oranla lezzeti fazladır ve uygulaması da çok kolaydır. Sulu kek tarifini özel günlerinizde konuklarınıza hazırlayabilir, görsellik ve lezzet bakımından enfes bir lezzet sunabilirsiniz.

Sulu Kek için malzemeler
Sulu Kek nasıl yapılır?

Kekin yapımına öncelikle yumurtaları bir kek karıştırma kabının içerisine kırarak başlıyoruz. Ardından içerisine toz şeker ilavesi yapalım ve bu muhteşem ikiliyi 4 dakika boyunca çırpalım. Köpük kıvamını almış olan harcın içerisine sıvı yağ ile suyu ilave edelim ve çırpma işlemine devam edelim. Akabinde unlu malzemeleri ayrı bir kabın içerisine ilave edip kaşık ile karıştıralım. Hazır hale getirdiğimiz bu unlu malzemeyi kek karıştırma kabının içerisine alalım ve çırpalım.

Diğer kek malzemeleri de hamurun içerisine alalım ve bu nokta da tahta kaşık ile karıştırma işlemine geçelim. Kaşık ile güzel bir şekilde karıştırdığımız kek hamurunu, tepsi veya yağlanmış bir kek kalıbının içerisine dökelim ve pişmesi için ısınmış olan fırının içerisine gönderelim. Fırının ayarı bu kek tarifi için 180 derece olmalıdır. Pişme süresi için ise 20 dakika yeterli olacaktır. Pişmiş olan sulu kekimizi fırının içerisinden alalım ve soğuması için bir kenarda bekletelim. Kek soğuduktan sonra servis için dilimleyelim ve sunum tabaklarına alalım.

Afiyet olsun.
" } ] }