{ "title": "Sünger Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/sunger-kek.jpg", "date": "19.01.2024 20:52:41", "author": "Laminur", "article": [ { "article": "
Sünger kek, diğer keklere oranla geç bayatlayan bir kektir. Ayrıca çok yumuşak ve de oldukça lezzetli oluşu bayanları özel günlerinde bu kek doğru çekmektedir. Kan şekeriniz düştüğün de eğer tatlı bir şeyler arıyorsanız, mutlaka sünger kek tarifini denemelisiniz. Aniden gelen misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz en güzel kek tariflerinden bir tanesidir.

Sünger kek için gerekli malzemeler
Kreması için
Sünger kek nasıl yapılır?

Sünger kekimizin yapım aşamasına geçmeden önce pişireceğimiz fırının ayarını açalım ve fırının içerisini bu sayede ısıtalım. Fırınımızı burada 170-175 dereceye ayarlamamız yeterli olacaktır. Ardından yumurta ile toz şekeri çukur bir kabın içerisinde birleştirelim ve krem kıvamını alana kadar bir el blendrı ile çırpalım. İstediğimiz kıvama gelen karışımın içerisine sıvı yağını ağar, ağar ilave edelim ve her seferinde karıştıralım.

Rende yapılmış limon kabukları ile vanilyayı çukur kabımızın içerisine alalım ve çırpma işlemini 3-4 dakika kadar sürdürelim. Akabinde kabartma tozu ile unu karıştıralım ve kek harcımızın içerisine ilave edip karıştıralım. Tüm malzemeyi karıştırma kabının içerisinde buluşturduktan sonra çırpıcı ile güzel bir şekilde çırpalım. İstenilen kıvama gelen kek hamurunu yağladığımız fırın tepsisinin içerisine boca edelim ve hamuru tepsiye özenli bir şekilde yayalım.

Önceden ısıtmak için ayarını açtığımızın fırının içerisine sünger kek hamurumuzu gönderelim ve pişmeye bırakalım. Yeterli kıvam da pişen kekimizi fırından alalım ve soğuması için tezgâhın üzerine alıp bekletelim. Burada kekin piştiğini anlamak için önemli bir püf nokta; kekin içerisine çatalın tutulan kısmını batıralım ve ucuna hamur bulaşıp bulaşmadığına bakalım. (Eğer temiz çıkmış ise kekin istenilen kıvamda piştiği anlamını taşır))

Kekimiz soğuduktan sonra tepsinin içerisinden ters çevirerek çıkartalım ve kek ile aynı ölçü de olan bir servis tabağına alalım.

Kreması için verilen malzemeleri bir kabın içerisine alalım ve çırpıcı ile karıştıralım. Kremanın iç malzemesi iyice eridikten sonra soğumuş olan kekimizin üzerine sürelim ve servis tabaklarına dilimleyerek sunum yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }