{ "title": "Süpriz Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/supriz-kek.JPG", "date": "21.01.2024 12:00:19", "author": "Tanay", "article": [ { "article": "
Sürpriz kek, size sürpriz yapan misafirlerinize yapabileceğiniz en güzel tarif. Normal kare kek görünümde olan bu kek kesildiğinde içerisinden çıkan sürpriz herkesin çok hoşuna gidecektir. Özellikle eşiniz ve çocuklarınız bu enfes sürpriz keke bayılacaktır. Bir kere tadını aldıktan sonra âşık olmamanız için hiçbir neden yok.

Sürpriz kek için malzemeler

Keki için
Üzeri için
Sürpriz kek nasıl yapılır?

Sürpriz kekin yapımına başlarken ilk önce fırının ayarını 170 dereceye açalım ve ısınmasını sağlayalım. Fırın ısınırken kek hamurunu hazırlamaya geçelim. Bunun için derin bir karıştırma kabı alalım ve içerisine yumurtaları kırıp biraz çırpalım. Arkasından şekeri yumurtaların içerisine ilave edelim ve tekrardan çırpalım. Yumurta ile homojen bir kıvam alan şekerin içerisine süt ve yağ ilavesi yapalım. Akabinde diğer unlu malzemeleri karıştırma kabının içerisine bir un eleği ile eleyerek ilave edelim. Bütün karışımı güzel bir şekilde mikser vasıtasıyla karıştıralım.

Kek hamuru hazır hale gelince dikdörtgen bir cam tepsi (Borcam) alalım ve içerisini dikkatli bir şekilde yağlayalım. Yağladıktan sonra kek hamurunu tepsinin içerisine boca edelim ve ısınmış olan fırının içerisine gönderelim. Kek fırında pişerken bu arada pudingin yapıma geçelim. Hazır toz halinde satılan kakaolu pudingi derin bir pişirme kabının içerisine alalım ve süt ilave ederek pişirelim. Pudingin pütür olmaması için sürekli karıştıralım ve piştikten sonra çırpıcı ile 3 dakika boyunca çırpalım.

Pişmiş olan keki fırının içerisinden alalım ve hafif ılıması için bir müddet bekletelim. Ilımış olan kekin her tarafına bir kalem vasıtasıyla delikler açalım. Daha sonra pişmiş ve ılımış olan kakaolu pudingi kekin üzerine dökelim. Üzerine puding dökülen kekin delik açılan yerleri puding ile dolacaktır. Ardından sürpriz pastayı soğuması ve çikolatasını çekmesi için buzdolabına kaldıralım ve bekletelim. Yaklaşık yarım saat dinlendikten sonra pastayı dolabın içerisinden çıkartalım.

Kek soğuduktan sonra beyaz krem şantiyi verilen süt ölçüsü ile çırpalım ve pastanın üzerini kaplayalım. Pürüzsüz bir görüntü elde ettikten sonra keki dilimleyelim ve servise sunum yapalım. Eğer kekinizin hepsini o gün tüketmeyecek iseniz üzerine bir folyo veya streç film ile saralım ve bu şekilde muhafaza edelim.

Afiyet olsun.
" } ] }