{ "title": "Sütsüz Havuçlu Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/sutsuz-havuclu-kek.JPG", "date": "19.01.2024 17:35:28", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Sütsüz Havuçlu Kek; Oldukça lezzetli bir tariftir. Havuç, ceviz ve tarçının muhteşem kokusuyla buluşturulan bu tarifimizi artık beş çaylarınız da eksik etmiyeceksiniz. Süt ya da yoğurt kullanmadan yaptığımız sütsüz havuçlu keki bir an önce yapmaya başlayın. Ben de tarifimi vermeye başlayayım. Şimdiden ellerinize sağlık.

Sütsüz Havuçlu Kek Malzemeleri
Sütsüz Havuçlu Kek Nasıl Yapılır?

Öncelikle oda sıcaklığında bekletilmiş yumurtaları bir karıştırma kabına kıralım. Daha sonra toz şekeri ilave ederek şeker eriyinceye kadar çırpalım. Üzeri iyice köpük, köpük olup kabarcıklar oluşunca üzerine sıvı yağını ilave edelim ve biraz daha karıştıralım.

Başka bir kabın içerisine öncelikle unu eleyelim ve daha sonra da kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karıştıralım. Hazırladığımız unu sıvı karışıma ekleyip hep beraber çırpalım. Önceden rendelediğimiz havucu, iri iri kıyılmış ceviz içini ve de tarçını da kek hamuruna ilave edelim. Bütün malzemeyi koyduktan sonra bir tahta kaşık yardımıyla yavaşça karıştıralım.

Kek kalıbımızı margarin ile yağlayıp hafifçe un serpelim. Hazırladığımız kek harcını kek kalıbına boşaltalım. Önceden ısıtılmış fırında 180 derece sıcaklıkta pişmesi için sürelim. Yaklaşık olarak 45-50 dakika gibi bir süre sonra kekin üzeri kızarana kadar pişirelim. Kekin piştiğini kontrol etmek için kürdan batırıp, kürdanın hamurlu kalıp kalmadığına bakılarak kekin piştiği kontrol edelim. Kekimiz piştikten sonra fırından çıkartalım.

Kalıptan çıkartıp dilimlenerek servis yapalım.

Afiyet olsun.
" } ] }