{ "title": "Sütsüz Yumurtasız Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/sutsuz-yumurtasiz-kek.jpg", "date": "19.01.2024 03:41:22", "author": "Beyza yakar", "article": [ { "article": "Sütsüz Yumurtasız Kek, Kek, pasta, börek, tatlı ve tuzlu yiyecek çeşitleri Türk mutfağında fazlaca mevcuttur. Misafirimize, beş çaylarının yanına, kahvelerimizin yanına tatlı ve tuzlu yiyecekler yapılır ve ikram edilir. Bu gelenek Osmanlı zamanından beri devam etmektedir. Arkadaşlarımız geldiğinde veya günlerimizde kesin yemeklerin yanına bir tatlı ve bir tuzlu çeşit yaparız. Özellikle de kek ikram yapmak için hazırlanan yiyeceklerde olmazsa olmaz haline gelmiştir. Mutfağa girince kolayca yapılan bir çeşittir. Keklerin bir sürü çeşidi vardır. İnsanlara dokunan malzemelerin bulunmadığı keklerde yapılmaktadır. Bugün de sizlere yumurtasız ve sütsüz, tadı çok hoş bir tarif vereceğim. Şimdiden kolay gelsin.

Sütsüz Yumurtasız Kek Malzemeleri
Sütsüz yumurtasız kek nasıl yapılır?

İlk olarak kabımıza şekeri koyup üstüne muzu soyup koyuyoruz. Çatalla muzu ve şekeri iyice eziyoruz. Sonra mikserler şekerimizi ezilene kadar çırpıyoruz. Muz ile şeker karışımımıza sıcak su, zeytinyağı, sirke, vanilya ve portakal kabuğu rendesini ekliyoruz. Sonra ununu ve kabartma tozunu ekliyoruz. Unu açılana kadar karışımımızı iyice çırpıyoruz. Yağlanmış küçük silikon kalıplarımıza veya küçük kalıplara kek karışımımızı koyuyoruz. 200 derece önceden ısıtılmamış fırınımıza koyuyoruz. Fırın biraz ısındıktan sonra fırının derecesini 170'e indiriyoruz.

Afiyet olsun.
" } ] }