{ "title": "Tahinli Cevizli Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/tahinli-cevizli-kek.JPG", "date": "21.01.2024 07:37:15", "author": "Ongunsu", "article": [ { "article": "
Tahinli Cevizli Kek, besleyici ve pratik yapılabilen bir kek çeşididir. Saklama koşulları kolaydır. Ağzı kapalı bir kap içerisinde muhafaza edilebilir. Oda sıcaklığında 1 gün süre ile taze kalabilir. Buzdolabında 3 gün saklanabilir. Derin dondurucuda yaklaşık 5 ay bekletilebilir. Çocuklar için çok faydalıdır. Çocukların atıştırmalık saatlerinde tercih edilebilir. İçerisinde kullanılan malzemelerden dolayı sağlıklı bir kek türüdür. Kekin içerisinde bolca kullanılan tahinin vücuda faydası çoktur. Yine kekin içerisinde kullanılan cevizinde vücuda çok sayıda faydası bulunmaktadır. Kahvaltılarda tüketilebilecek bir kek seçeneğidir. Sürpriz yapan arkadaşlara hızlı bir şekilde yapılabilecek pratik ve kolay bir seçenektir. Çayın yanında lezzetli bir tatlıdır.

Tahinli Cevizli Kekin Besin Değeri:
Yağ (G) 13.10
Karbonhidrat (G) 48.06
Protein (G) 6.37
Sodyum (Mg) 199.76
Potasyum (Mg) 98.41
Kolesterol (Mg) 83.42
Vitamin A 66.82
Vitamin C 0.23
Kalsiyum 59.12
Demir 0.99.

Malzeme Listesi
Hazırlanışı:
Mikser ile çırpma yapmaya uygun bir kabın içerisine yumurtalar ve şeker koyulur. Önce düşük ayarda sonra yüksek ayarda 5 dakika çırpılır. Çırpılan karışımın içerisine süt ve sıvı yağda ilave edilir. İlave edilen malzemenin 2 dakika çırpılmasından sonra karışıma tahin ilave edilip, 2 dakika çırpılır. Bir kap içerisine un, vanilya, kabartma tozu ve tarçın elenir. Elenmiş olan kuru malzeme çırpma kabının içerisine dökülür. Bu işlemden sonra karışım 2 dakika daha çırpılır ve çırpma işlemi tamamlanmış olur. Kıyılmış olan bir su bardağı cevizin 4/3'ü kek hamuruna ilave edilir ve kaşık yardımı ile cevizleri parçalamadan karıştırılır. Yağlı kâğıt serilmiş bir fırın tepsisinin çerisine kek hamuru dökülüp, bir kaşık yardımı ile iyice yayılır. Fırın tepsisine dökülüp yayılan kek hamurunun üstüne cevizlerin kalan kısmı serpilir.

Önceden ısıtılmış olan 180 derecedeki fırına kek hamuru pişmek üzere yerleştirilir. Kekin pişme süresi 45 dakikadır. Kekin pişmiş olduğunu kürdan ile anlamak mümkündür. Pişen kek oda sıcaklığında ya da serin bir yerde 25 dakika dinlendirilir. Soğuyan ve de dinlenmiş olan kek servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }