{ "title": "Tarçınlı Elmalı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/tarcinli-elmali-kek.JPG", "date": "20.01.2024 04:02:40", "author": "Çiray", "article": [ { "article": "Tarçınlı Elmalı Kek, faydalı ve çabuk yapılabilecek bir kek türüdür. Çocuklar için faydalı ve doyurucu bir atıştırmalık seçeneğidir. Misafir sofraları için idealdir. Çay yanına kolayca yapılabilecek bir tatlıdır. İçerisinde bulunan elmanın ve tarçının vücuda faydaları bulunmaktadır. Arkadaş toplantılarında hızlıca yapılabilir. Yemek aralarında atıştırmalık olarak tüketilebilir. Oda ısısında yaklaşık olarak 1 gün süre ile saklanması uygundur. Buzdolabında kapaklı bir kap içerisinde 3 gün boyunca muhafazası mümkündür. Derin dondurucuda, uygun saklama koşulları dikkate alındığı takdirde 4 ay boyunda saklanabilir. Kek Bayatladığın da meyve suyu ile hafif ıslatılıp, üzerine kremşanti dökülerek tüketilebilir.

Tarçınlı Elmalı Kekin Besin Değeri
Tarçınlı Elmalı Kek malzemeleri
Tarçınlı Elmalı Kek Üzeri için
Tarçınlı Elmalı Kek Nasıl Yapılır?

Kekin hazırlığına öncelikle derin bir çırpma kabı almakla başlanabilir. Çırpma kabının içerisine ilk olarak, yumurtalar ve şeker ilave edilir. Yumurta ve şeker mikser ile 4 dakika kadar çırpılmalıdır. Mikserin devri düşürülerek, malzemenin içerisine sıvı yağ ve su ilave edilmelidir. Çırpma işlemi devam ederken malzemeye son olarak bir yemek kaşığı yoğurt ilave edilip, 1 dakika daha çırpılmalıdır. İyice çırpılmış olan malzemenin içerisine, ayrı bir kaba elenmiş olan un, kabartma tozu ve vanilya da ilave edilmelidir. Kuru malzemenin eklenmesinden sonra çırpma işlemi 2 dakika kadar daha sürdürülmelidir. Çırpma işlemi tamamlanmış olan kek hamuru hazırdır. Yağlı kâğıt serilmiş olan fırın tepsisinin içerisine kek hamuru dökülmelidir. Dökülen kek hamuru tepsinin içerisine iyice yayılıp, düzleştirilmelidir.

Bu işlemin arkasından, kek daha fazla kabarsın diye, kekin fazla havasının çıkarılması gerekmektedir. Bu işlem tam olarak şu şekilde yapılmalıdır. Yerden 3 santim yukarıya kaldırılan fırın tepsisi hafifçe yere bırakılmalıdır. Bu sarsıntı esnasında kekin içerisinde bulunan havanın kabarcıklar halinde dışarı çıktığını göreceksiniz. Bu işlemin ardından kek hamurunun üzerine yıkanıp, soyulup dilimlenmiş olan elmalar sıralanmalıdır. Elmaların üzerlerine ilk olarak tarçın serpilmeli ve ardından toz şeker serpilmelidir. Havası alınmış olan ve üst malzemesi koyulmuş olan kek, 180 derecede ısıtılmış olan fırına konulabilir. Fırında yaklaşık 45 dakika pişen kek, kürdan ile kontrol edilmelidir. Bu işlem şu şekilde yapılabilir. Kekin orta kısmına batırılan kürdanın uç kısmı kuru çıktı ise kek tam anlamı ile pişmiş demektir.

Pişmiş olan kek, yaklaşık 20 dakika dinlendirilmelidir. Dinlendirilmeden dilimlenmesi halinde kek hamur olacaktır. Dinlenmiş olan kek dilimlenmek ve servis edilmek üzere hazırdır. Ceviz sevenler için öneri, kek henüz hamur aşamasında iken üzerine ceviz parçaları da sıralanabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }