{ "title": "Tarçınlı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/tarcinli-kek.jpg", "date": "20.01.2024 17:37:41", "author": "Toydemir", "article": [ { "article": "Tarçınlı Kek çay saatlerinde keyifle tüketilebilecek lezzetli bir tatlıdır. Tatlı sevenler için lezzetli bir seçenektir. Kısa zamanda yapılabildiği için habersiz gelen misafirler için ideal bir seçenektir. Hazır ürünlerden çocukları uzak tutabilmek için caziptir. Ara öğünlerde yenilebilecek doyurucu bir atıştırmalıktır. Kekin içerisinde kullanılan tarçının vücuda çok sayıda faydası bulunmaktadır. Tarçının verdiği koku sayesinde kekin kokusu da rengi de hoş olmaktadır. Saklama koşulları oldukça kolaydır. Kapalı bir kap içerisinde buzdolabının alt bölümünde 4 gün muhafaza edilebilir. Oda sıcaklığında 2 gün boyunca tazeliğini koruyabilir. Buzdolabının dipfriz kısmında 3 ay boyunca saklanabilir.

Tarçınlı Kek Besin Değeri
Tarçınlı Kek malzemeleri
Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Kekin hazırlanışına derin bir kap alınarak başlanır. Derin kabın içerisine 4 adet yumurta ve şeker ilave edilir. Mikser ile malzeme 8 dakika çırpılır. Çırpma işlemi devam ederken, kabın içerisine süt, sıvı yağ ilave edilir. İyice çırpılmış olan malzemenin içerisine tarçın ilave edilir. Ayrı bir kabın içerisine un, kabartma tozu ve vanilya bir süzgeçle elenir. Yapılan bu işlem sayesinde un hava alır ve böylelikle kek daha fazla kabarır. Elenmiş olan malzeme çırpma kabına ilave edilir ve çırpma işlemi 2 dakika kadar devam eder. Çırpma işlemi tamamlanmış olan kek hamuru fırına girmek için hazırdır. Yapışmaz özellikli veya fırın kâğıdı kaplanmış olan fırın kabına hamurun tamamı dökülür. Bir yemek kaşığı yardımı ile hamur fırın kabına iyice yayılır. Hamurun içerisinde bulunan fazla havanın dışarı çıkması için, fırın kabı yerden 2 santim kaldırılıp, yavaşça yere bırakılır. Bu işlem birkaç defa tekrarlanır. Böylece kek hamurunun içerisinde bulunan fazla hava dışarı çıkmış olur ve kek çok daha fazla kabarır. Bu aşamada tercihe göre kekin üzerine fındık, ceviz, susam, damla çikolata gibi malzemeler eklenebilir. Önceden ısıtılmış olan 180 derece fırına kek hamuru yerleştirilir. Kekin 45 dakika pişirilmesi gerekmektedir. Kekin çok fazla kabarmasını isteyenlere öneri, fırının kapağını açmamalarıdır. Kek kürdan ile kontrol edilir. Pişmiş olan kek soğuması için bir kenarda yaklaşık 25 dakika dinlendirilir. Soğuyan kek dilimlenir ve servis tabağına alınır. Tercihe göre servis esnasında ceviz kullanılabilir.

Afiyet olsun.
" } ] }