{ "title": "Taze Kayısılı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/taze-kayısılı-kek.jpg", "date": "20.01.2024 03:30:34", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Taze Kayısılı Kek; Malatyalı biri olarak böyle bir tarifi sizlerle paylaşmak benim için biraz daha heyecanlı olacaktır. Çeşitli şekillerde tükettiğimiz kayısıyı bu sefer de kek tarifimizde kullanacağız. Hem içine hem üstüne kullanacağımız bu kayısılı kek tarifimi beğeneceğinizi umut ederek tarifimi vermeye başlayayım. Hepinizin şimdiden ellerine sağlık.

Taze Kayısılı Kek Malzemeleri
Taze Kayısılı Kek Üzeri için
Taze Kayısılı Kek Nasıl Yapılır?

İlk olarak tarifimize başlamak için kayısıları güzelce yıkayın ve çekirdeklerini çıkartın. Küçük küp-küp doğrayın. Daha sonra fındıkları fırında veya ocakta kavurup iri kalacak şekilde dövün. Yumurtaları bir karıştırma kabına alıp mikser ile kısa bir süre çırpın. Şekeri de ekleyerek köpük haline gelene kadar iyice çırpmaya devam edin. Bu ikili karışıma sırasıyla erimiş margarini, süt kremasını ve yoğurdu ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyerek bütün harcı iyice harmanlayın. Doğranan kayısılarla fındığı da ilave edin. Tercihinize göre pişireceğiniz kalıbı yağlayıp un serpiştirin ve kek harcını kalıba boşaltın. Daha sonra üzeri için kullanacağınız kayısıları ikiye bölüp çekirdeklerini çıkartın ve kekin üzerine aralıklarını göz kararı belirleyerek dizin ve dövülmüş olan fındıklardan serpiştirin. Önceden ısıttığınız 175 derecelik fırında kontrollü olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Kekiniz piştiğinde fırından çıkartıp ilk sıcağı çıktığında kayısıların üzerine fırça ile bal sürün. Soğuduktan sonra taze kayısılı kekinizi servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }