{ "title": "Tereyağlı Kek", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/tereyagli-kek.jpg", "date": "21.01.2024 22:19:33", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "
Tereyağlı Kek, mis gibi tereyağı ile hazırlanan ev yapımı bu leziz kekin damaklarınıza bırakacağı lezzete sizlerde şahit olmak istiyorsanız mutlaka tarifimizi denemenizi tavsiye ediyoruz. Genellikle evlerde mutlaka bulunabilecek malzemelerle zaman kaybetmeden çarçabuk hazırlanabilecek tereyağlı kek ile hem konuklarınızı ağırlayabileceğiniz gibi hem de çay saatlerinizi bir şölene çevirebilirsiniz.

Tereyağlı Kek İçin Gereken Malzemeleri
Tereyağlı Kek Nasıl Yapılır?

Tereyağlı kekimizi yapmak için ilk başta derin ve kekimizi rahat çırpabileceğimiz bir kap alıyoruz. Aldığımız bu kabın içerisine üç yumurtayı ve iki su bardağı toz şekeri ilave edip çırpıcı yardımıyla köpürüp beyazlaşana kadar çırpıyoruz. Ardından hazırladığımız karışımı bir kenara oyalım ve ufak bir tavanın içerisine üç kaşık tereyağını ve yarım fincan sıvıyağı ilave edip tereyağını erittikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Ardından bir kabın içerisine yarım su bardağı yoğurdu ve yarım su bardağı sütü alıp yoğurt iyice sütle karışana kadar karıştırıyoruz, yoğurt süt ile iyice karıştıktan sonra içerisine soğumuş olan tereyağı ile sıvıyağ karışımını yavaş yavaş ilave edip karıştırıyoruz. Bu hazırladığımız karışımı kek hamurumuzun içerisine ilave ettikten sonra çırpıcı yardımıyla biraz daha çırpıyoruz ve ardından yavaş yavaş elenmiş unumuzu ilave ediyoruz. Kekin kıvamını ayarladıktan sonra kekin en önemli malzemesi olan ve ona şekil veren bir paket kabartma tozunu,1 çay kaşığı karbonatı ve 1 paket vanilya ilave ediyoruz. Eğer karbonat katmak istemiyorsanız onun yerine iki paket kabartma tozu da kullanabilirsiniz. Kekimizin son malzemesi olan kabartma tozunu ve vanilyayı da kattıktan sonra keki pişireceğimiz kabın içerisine sıvı yağ döküp her yerine yediriyoruz ve ardından hamuru bu kabın içerisine boşaltıp 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında 40- 45 dakika kadar pişiriyoruz. Ardından pişen keki fırından aldıktan sonra iyice soğumasını sağlayalım. Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp dilimler halinde keserek meyve suyu veya sıcak çay eşliğinde servis yapabiliriz. Afiyet Olsun
" } ] }