{ "title": "Tiramisu", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/tiramisu(2).jpg", "date": "20.01.2024 05:43:22", "author": "Esma Aytan", "article": [ { "article": "Tiramisu, son yıllar da ülkemizde olduğu kadar bütün dünyada da oldukça tanınan ve beğeni kazanan bir lezzettir. İtalyanlara ait bir lezzet olmasına rağmen güzel yurdumuzda bunu oldukça başarılı yapan ustalarımız tabi ki kaçınılmazdır. Bu ustalarımız tabi ki ellerinden hiçbir lezzetin kaçmadığı ev hanımlarımızdır. Yani tiramisu yemek için illa dışarı da lüks bir restorana gitmenize gerek yok evde bir o kadar başarılı yapabilirsiniz. Çok değişik şekiller de yapılan tiramisu hazır kekle bile yapılmaktadır. Asıl malzemeleri granül kahve, kedi dili bisküvi ve de İtalyanların ünlü peynirlerinden olan mascarponedir. Ülkemizde bazı büyük marketlerde bu peyniri bulabilirsiniz ya da onunla eşdeğer olan labne peynirimizi kullanabilirsiniz. Tatlıya bu değişik adını ise İtalyanlar, yediklerinde mutluluk ve enerji hisleri daha da arttığından beni yukarı çek, beni yukarı kaldır anlamına gelen tiramisu olarak adlandırmışlardır. Tiramisuyu bir borcam da veya kare bir tepsi de hatta kup bardaklar da bile yapabilirsiniz.

Şimdi bende sizlere hikayesini anlattığım bir tiramisu tarifi vereyim. Hadi kolay gelsin.

Tiramisu İçin Gerekli Malzemeleri
Tiramisu; Krema İçin Malzemeleri
Tiramisu; Keki Islatmak için
Tiramisu Nasıl Yapılır?

İlk olarak kekimizi hazırlamak için, çırpma kabına yumurtaları ve şekeri koyup yaklaşık 5 dakika çırpalım. Ardından kakaoyu, soğuk suyu, kabartma tozunu ve unu ilave edip çırpmaya devam edelim. Harcımızı hazır hale gelecek kadar çırptıktan sonra önceden katı yağ ile yağladığımız kek kalıbına boşaltalım. Önceden ısıttığımız 175 derece fırına pişirmek için sürelim.

Kekimiz pişerken bu arada kremamız için bir tencereye süt ve şekeri alalım ve sürekli karıştırarak kaynatalım. Yumurta sarısı, vanilya ve unu ekleyip koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar kısık ateşte karıştırarak pişirelim. Ocağın altını kapattıktan sonra ılıması için biraz bekleyelim ve labne peynirini ilave edip iyice karıştıralım.

Kekimiz pişince fırından çıkaralım ve ılıması için bekletelim. Artık ılıyınca kalıbından çıkarıp 3 eşit parçaya bölelim. Boşalttığımız kek kalıbını servis tabağına alalım ve kekimizin alt tabanını kalıbın içine, kekin şeklini bozmadan yerleştirelim. Toz şekeri ve granül kahveyi sıcak suda iyice karıştıralım. Kalıbın içerisindeki kekin üzerine sürerek ıslatalım. Hazırladığımız kremanın üçte birini en alt kat olan kekimizin üzerine ıspatulayla sürelim. Diğer iki katı da aynı şekilde ıslatalım ve aynı krema işlemini uygulayalım. En üst katımıza da kalan kremayı ıspatulayla pürüzsüz olacak şekilde sürelim. Tiramisuyu buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirmeniz gerekiyor. Hatta daha güzel olsun istiyorsanız bir gün önceden yapın ve 24 saat dinlendirdikten sonra üzerine kakao veya kahve serpiştirin Tiramisunuz hazır.

Ellerinize sağlık.
" } ] }