{ "title": "Tiriliçe Tatlısı", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/tirilice-tatlisi.jpg", "date": "21.01.2024 10:18:33", "author": "Meryem Eren Aksoy", "article": [ { "article": "Tıriliçe Tatlısı: Sütlü tatlıların en hafif ve lezzetli olanıdır. Balkan mutfağından Türk mutfağına kadar gelmiş bir lezzettir. Zahmetli gibi görünen bu tatlının yapımı oldukça basittir. Bilinmesi gereken birkaç püf noktasıyla pastaneden alınmış gibi çok lezzetli olacaktır. Hafif bir tatlı olduğundan ramazan ve yaz aylarında tercih edilebilir.

Tıriliçe Tatlısı İçin Gerekli Malzemeleri

Keki için
Sütlü Sos için
Karamel Sosu için
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema
Tıriliçe Tatlısı Nasıl Yapılır?

Kek için yumurta ve toz şekeri bir kapta rengi açılana kadar mikser yardımıyla karıştırın. Sıvı yağı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Ardından sırasıyla un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu karışımı dikdörtgen bir borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyun. Ayrı bir kapta kekin üzeri için sütlü karışımı hazırlayın ve buzdolabında kek pişinceye kadar dinlendirin. Kekinizi fırından çıkarın ve ılımasını bekleyin. Soğuyan kekin üzerine kürdan yardımıyla ufak delikler açın ve kekinizi dilimleyin. Buzdolabından sütlü sosu kekin üzerine dökün ve buzdolabına dinlenmesi ve sosu iyice çekmesi için tekrar koyun. Servis etmeye yakın karameli için teflon tavaya şekeri dökün. Şeker karamelize olana kadar karıştırın ve tereyağını ekleyin. Bu esnada karamel sertleşebilir, endişelenmeyin karıştırmaya devam ederek eritin. Karamel sos kıvamını alınca ocaktan alın ve kekin üzerine eşit miktarda yayın. Tıriliçe Tatlısı hazır. Soğuduktan sonra servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }