{ "title": "Top Kek Tarifi", "image": "https://www.kek.gen.tr/images/top-kek-tarifi.JPG", "date": "19.01.2024 11:52:10", "author": "Bozbey", "article": [ { "article": "
Top kek tarifi ile davet masalarınızı süsleyebilirsiniz. Diğer dilim kekelere oranla daha bereketli olan bu tarifle konuklarınız ağırlayabilir ve olumlu tepkiler alabilirsiniz. Bilhassa çocukların çok hoşuna giden top keklerden serbest beslenme günlerinde beslenme çantalarına koyabilir ve evde kalan lezzetlerini okulda da devam ettirmelerini sağlayabilirsiniz. Tabi burada biraz fazla top kek yapmanız da fayda var.

Top Kek Tarifi için gerekli malzemeler
Keki için
Top Tek Tarifi nasıl yapılır?

Top keklerimizin hazırlanmasına marketten hazır olarak elde ettiğimiz beyaz pasta kekini geniş bir karıştırma kabının içerisine ufak parçalar haline getirerek başlıyoruz. Eğer keki evde yapma taraftarı iseniz ilk olarak yumurtalar ile şekeri çırpalım ve köpük kıvamına ulaşınca içerisine diğer malzemeleri ekleyip çırpma işlemine bir müddet daha devam edelim. Ardından hazır hale gelmiş olan kek hamurunu dikdörtgen bir tepsinin içerisine dökelim ve fırına gönderelim. Isınmış fırının içerisini 170 derece ayarına getirelim ve keki 30 dakika kadar pişirelim. Kek piştikten sonra soğuması için bekletelim ve ardından marketten aldığımız kekte olduğu gibi ufalayalım.

Hazır veya evde kendimiz yaptığımız kekimizi parmak uçlarımız ile ufaladıktan sonra içerisine 4,5 çorba kaşığı pasta kremasını ilave edelim. Ardından bu karışımı tekrar parmak uçlarımız ile kremayı keklere yedirelim. Hazır hale getirdiğimiz bu karışımın içerisinden aynı ölçülerde olacak şekilde bir dondurma kaşığı ile parçalar alalım ve aldıklarımızı tepsinin üzerine yerleştirelim. Daha sonra tepsinin üzerinde duran kek toplarımızı avucumuzun içerisine alalım ve sıkarak top haline getirelim. Keklerin yuvarlama ve sıkma işlemi bittikten sonra dinlendirmek amaçlı 10 dakika buzdolabının buzluk bölümüne kaldıralım.

Kekler dinlenirken bu arada beyaz çikolata ve sütlü çikolatayı ayrı kaplar içerisine eritelim. Bunun için çikolataları ilk önce rendeleyelim ve ardından küçük bir tencerenin içerisine sıcak su ilavesi yapıp kaynatmaya bırakalım. Kaynayan suyun üzerine buhardan faydalanılacak şekilde çikolataların olduğu kaseleri yerleştirelim ve çikolataları böylelikle eritelim. Ayrı kaseler içerisinde olan çikolataların içlerine dolaptan çıkarttığımız kekleri batırıp çıkartalım. Bu aşama da kekleri ilk önce bir kürdana batıralım ve ardından çikolatalara batırıp çıkartalım.

Beyaz ve sütlü çikolataya batırılmış olan top kekleri elimizde kürdanın ucundan tutarak bir müddet bekletelim ve çikolataların akmasını engelleyelim. Keklerin yarısına beyaz çikolata, yarısına da sütlü çikolataya batırdıktan sonra üzerlerine pasta süsleri serpiştirelim. Bu aşamada kekleri çikolataya batırdıktan sonra Hindistan cevizine veya fındık, ceviz, fıstık, pasta süsleri gibi görselliği arttıracak sunum yollarına başvurabiliriz. Çocuklarımıza top kek servisi yaparken kürdanların çıkartılmasında fayda var.

Afiyet olsun.
" } ] }