Tuzlu Kurabiye; Genelde tatlısını yediğimiz kurabiye tariflerimizin şimdi de tuzlu tarifini sizlerle paylaşacağım. Günümüzde şekere olan ilginin bilinçli bir şekilde gittikçe azaldığını biliyoruz. İşte bu tarifimde tam da şekerli yerine tuzlu kurabiye isteyen arkadaşlarım içindir. Hem enfes kokusuyla sizlerden yüz puan alarak ilk tarifleriniz arasına gireceğinden hiç şüphem yok. Şimdi tarifimize paylaşayım.
Tuzlu Kurabiye Malzemeleri
1 yumurtanın akı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
100 gr tereyağı
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su
1/4 çay bardağı limon suyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
Tuzlu Kurabiye; Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kimyon tohumu
Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?
Öncelikle genişçe bir kabın içerisine Ay çiçek yağını, tereyağını, suyu, limon suyunu, yumurta akını, tuz ve toz şekeri alıp güzelce karıştırın. Daha sonra hazırladığımız bu sıvı karışıma önceden elediğimiz unu ve kabartma tozunu ekleyip iyice özleşene kadar yoğuralım. Kurabiyelerinizin güzel olması için oda sıcaklığında 20 dk kadar dinlendirin. Bu püf noktayı ihmal etmeyin. Hamurumuz artık dinlendikten sonra hamurunuzdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın ve tezgâhın üzerini unlayarak merdane yardımı ile 1-2 cm kalınlığında olacak şekilde açın. Tercihinize göre herhangi bir kurabiye kalıbıyla şeklini verin ve yağlı kâğıt serdiğiniz tepsinize çok olmayacak şekilde aralıklı dizin. En son olarak üzerine yumurta sarısını çırpın fırça ile sürün ve kimyon tohumlarını serpiştirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında 25 dk kadar pişirin ve güzel demlenmiş bir çayla tuzlu kurabiyeyi ikram edin.